Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teške optužbe

Casillasi 'popljuvali' predsjednika Reala: 'U Barceloni su gospoda!'

Nakon 25 godina u klubu, od toga 16 u prvoj momčadi Reala, 725 odigranih utakmica, pregršt osvojenih trofeja, među kojima se ističu tri naslova prvaka Europe i pet titula prvaka Španjolske, Casillas napušta Santiago Bernabeu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sada je definitivno gotovo, Iker Casillas odlazi iz Real Madrida, tako su još kasno sinoć pisali španjolski mediji nakon što se u jučerašnjim poslijepodnevnim satima pojavila informacija kako je došlo do novih nesuglasica i mogućeg miniranja transfera u Porto.
Predsjednik Reala Florentino Perez ipak je pristao i na posljednji uvjet dugogodišnjeg kapetana, a to je da Real preuzme na sebe plaćanje poreznih dadžbina.

VIDEO Casillas ostao sam sa svojim bolom: Kroz suze - Hala Madrida!

Casillasu su ostala dvije godine ugovora s Realom, za to vrijeme trebao je zaraditi 24 milijuna eura bruto. Kada je stigla ponuda Porta, Casillasov menadžer je poslao pismo čelnicima Reala u kojima je naveo da će se njegov klijent odreći najmanje trećinu plaće, dakle, osam milijuna eura, ali da mu Real namiri jednu, a Porto drugu trećinu od ukupnog iznosa. Real je pristao, no nesuglasice su izbile oko toga tko će platiti porez na dio plaće koju treba osigurati „kraljevski klub“. Na kraju je Perez obećao da će to učiniti Real i saga je konačno mogla završiti.

Casillasi 'popljuvali' predsjednika Reala: U Barceloni su gospoda!

Nakon 25 godina u klubu, od toga 16 u prvoj momčadi Reala, 725 odigranih utakmica, pregršt osvojenih trofeja, među kojima se ističu tri naslova prvaka Europe i pet titula prvaka Španjolske, Casillas napušta Santiago Bernabeu. Već danas poslijepodne ili sutra ujutro otputovat će u Nizozemsku i priključiti se svojem novom klubu na pripremama. Iako to nije izrijekom rekao, jasno je da Casillas napušta Real s gorčinom u ustima. Odbio je da mu klub organizira oproštaj pred navijačima na Bernabeuu, a što doista misli o Perezu i čelnicima kluba otkrili su njegovi roditelji u intervjuu za El Mundo.

„Lorenzo Sanz i Calderon dobro su se odnosili prema našem sinu, no Perez nije“, istakli su Casillasovi roditelji.
„Predsjednik Perez ga nikada nije volio, smatrao je da je nizak za golmana. Iker to nikada nije želio javno reći, ali bio je pod velikim psihološkim pritiskom, imao je drugačiji tretman nego ostali igrači, posebice se to odnosi na posljednjih pet godina, kada su u Realu prema njemu bili doista nepravedni“, kažu roditelji.

'Perez nije dao Ikeru da ode u top momčad'

„Perez je najveći krivac zašto Iker napušta Real. Pod njim mu je bilo jako teško“, kaže majka Maria del Carmen Fernandez, a otac Jose Luis Casillas dodaje:
„Perez je možda sjajan predsjednik za njegovu građevinsku tvrtku ACS, ali ne i za Real Madrid.“
Casillasovi roditelji nisu zadovoljni što njihov sin prelazi u Porto.
„To je kao da prelazi u neki klub iz druge lige. Naš sin zaslužuje elitni klub kao što je Barcelona. Kada sam čula da prelazi u Porto, nazvala sam ga i pitala: 'Što to radiš, ne idi tamo'. Zamislite, svjetski i europski prvak prelazi u Porto. Mogao je prijeći gdje je htio, ne bih imala ništa protiv Barcelone, jer su oni gospoda“, ljutita je Casillasova majka. Otac je zabrinut.

„Ne želim da moj sin prođe kao Andreas Brehme koji danas čisti toalete ili da propadne kao Vitor Baia. Moj je sin imao ponuda, ali Perez mu nije dao da ode u top momčad. Nije želio da mu se ponovi slučaj Morate. Perez ne želi da Iker uspije negdje drugdje, orkestrirao je medijsku kampanju protiv njegova. Još od 2010. zadužio je nekoliko poznatih novinara da ga difamiraju kroz medije“, zaključio je svoje optužbe Casillasov otac.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider