Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Torcidina poruka

Carrillo presretan pobjedom, Sesar žali zbog drugog isključenja

Nakon ludog raspleta utakmice u Vinkovcima logično je što je potpuno oprečno raspoloženje vladalo među trenerima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premijera Joana Carrilla u Prvoj HNL bila je uspješna. Hajduk je nevjerojatnim preokretom u sudačkoj nadoknadi u Vinkovcima pobijedio fenjeraša Cibaliju sa 2:1 (0:1) koja je utakmicu završila sa svega osmoricom igrača!

Siniši Sesaru, v.d. šefu struke Cibalije nedostajalo je svega pet minuta, koliko je sudac Željko Frković produžio utakmicu, do prve pobjede. U 90. imao je tri boda, a onda se ukazao Mađar Marko Futacs koji mu je sa dva gola u dvije minute "ukrao" pobjedu u trenutku kada je Carrillu poraz u Vinkovcima već bio spakiran.

"Razmišljao sam samo o svojim igračima i igri, utakmica je trajala još pet minuta i naravno da sam vjerovao u pobjedu", odgovorio je Carrillo na pitanje je li u 90. minuti i dalje vjerovao u preokret.

Iako je nakon dva uzastopna poraza Hajduk napokon pobijedio, problemi nisu nestali, a dramatična promjena nabolje u igri očito neće ići preko noći. Jedino dobro po čemu će na Poljudu pamtiti gostovanje u Vinkovcima su tri boda.

Carrillo: Želim puno bržu igru od ove

"Prije utakmice rekao sam igračima kako će biti teška utakmica i da ćemo morati jako raditi za pobjedu. To nije ono što ja želim od svoje momčadi, želim puno bržu igru, u ovom trenutku mi je bilo najvažnije početi pobjedom", zaključio je trener Hajduka.

Formacijski, u igri Hajduka se promijenilo to što je Carrillo prezentirao formaciju 4-2-3-1 koja je njemu omiljena, a koja Pušniku i nije bila primarna. Lopta je teško dolazila do napadača koji su izgurani iz protivničkog kaznenog prostora, a solo pokušaji se nisu izrodili u ništa dobro.

Brzo je i Carrillo shvatio kako nešto mora mijenjati. I prije posljednje trećine utakmice iskoristio je sve tri izmjene, pokušao i sa 4-1-3-2 formacijom, no ni iz toga se nije izrodio pritisak koji Cibalia (inače momčad sa najviše primljenih golova ove sezone, čak 40) ne bi mogla izdržati iako je od 76. igrala sa igračem manje, a od 89. i sa dvojicom sve do sudačke nadoknade u kojoj su padali i golovi, ali i šake, a nakon incidenata put svlačionice poslani su još i Čuljak te Jefferson.

Sesar: Da je omjer bio isti uzeli bi sva tri boda

"Što reći nakon ovakve utakmice? Imali smo sve do 91. minute, ali poremetilo nas je drugo isključenje. Sa jednim igračem manje vjerojatno bismo izvukli bolji rezultat", tražio je naglas razloge poraza trener Cibalije Sesar.

Vinkovčani su odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone, ali ostali su im i dalje veliki problemi i neizvjesna borba za opstanak.

"Ako budemo ovako igrali, ako budemo igrali ovakav pristup onda nas čeka svjetlija budućnost. Da je omjer igrača bio isti došli bi protiv tri boda koja nam znače život", zaključio je trener Cibalije.

Torcidina poruka za roditelje igrača

Inače, Torcida je zauzela stav oko nedavnih događanja u Hajduku, odnosno sukoba klupskog predsjednika Ivana Kosa i Ivana Vojkovića, oca Hajdukova napadača koji je prijavljen zbog prijetnji prvom čovjeku kluba.

"U desetoj jami devetog kruga vaše je misto od hajduka odj..... i sinove povedite", poručila je Torcida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider