Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postoje i dokazi

Italiji priuštio dvostruku sramotu: "Dođi da ti dotaknem grudi, navuci zastore..."

Morao je otići zbog povijesnog debakla Azzurra, a sad se susreo s ozbiljnim optužbama.

Carlo Tavecchio (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svega 24 sata nakon što je podnio ostavku na dužnost predsjednika Talijanskog nogometnog saveza (FIGC), Carlo Tavecchio je optužen za seksualno uznemiravanje.

Bivša djelatnica FIGC-a je u razgovoru za dnevnik Corriere della Sera optužila Tavecchija za seksualno uznemiravanje kazavši kako za svoje tvrdnje ima i dokaze.

Otkrila je kako je seksualno uznemiravanje trajalo skoro tri godine nakon čega je dala otkaz i napustila Savez.

"Bila sam zbunjena i bilo me sram"

"Godinama sam trpjela seksualno i psihičko zlostavljanje, ali sam iz straha šutjela. Međutim, nedavne epizode s holivudskim glumicama koje su otkrile niz zlostavljanja su me ohrabrile. Nema sumnje da je sada, nakon vala pritužbi i kontroverzi koje su stigle iz SAD-a i u Italiji konačno vrijeme za razgovor o takvim temama", kazala je Mary, kako glasi njezin pseudonim.

Gospođa je opisala jedan od sastanaka u Tavecchijevom uredu u Rimu.

"Izgledaš dobro, vidim da imaš aktivan spolni život. Dođi da ti dotaknem grudi. Navuci zastore da nas nitko ne vidi", kazao je bivši predsjednik FIGC-a:

"Bila sam zbunjena i bilo me sram", kazala je dodavši kako je audio i video dokaze predala svom odvjetniku.

Podnio ostavku nakon debakla Azzurra

Tavecchio je u ponedjeljak podnio ostavku nakon što se reprezentacija Italije nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Tavecchio (74) je bio pod pritiskom da podnese ostavku nakon što je Italija kod kuće u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija odigrala 0:0 sa Švedskom i tako nije ostvarila plasman na SP u Rusiji iduće godine, prvi put nakon 1958. Izbornik Gian Piero Ventura je dobio otkaz prošlog tjedna.

Tavecchio je prvi put izabran na čelo FIGC-a u kolovozu 2014. kada je zamijenio Giancarla Abetea koji je podnio ostavku nakon što je Italija završila svjetsko prvenstvo u Brazilu u grupnoj fazi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider