Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cadiz se žalio

Real na korak od izbacivanja iz Kupa kralja

Real Madrid bi mogao biti izbačen iz Kupa kralja zbog proceduralne pogreške...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trećeligaš s juga Španjolske Cadiz poslao je u četvrtak službenu žalbu na to što je u srijedu u kup utakmici za Real Madrid igrao napadač Denis Čerišev koji nije imao pravo nastupa, zbog čega bi madridski klub u petak trebao biti diskvalificiran iz tog natjecanja.

Ruski 24-godšinji napadač Čerišev postigao je u 3. minuti prvi pogodak u pobjedi Reala 3-1 u Cadizu u prvoj utakmici 1/16 finala kupa. No, Čerišev je prošle sezone u dresu Villarreala skupio tri žuta kartona, zbog čega nije smio nastupiti u idućoj utakmici kupa.

Prema pravilima natjecanja klub će biti izbačen ukoliko oštećena momčad uloži žalbu. Cadiz je žalbu poslao u 2.30 sati u četvrtak ujutro te osam sati poslije primio odgovor.

"Jutros smo primili odgovor Španjolskog nogometnog saveza u kojem je prihvaćeno što smo napisali te je Realu dat rok za žalbu“, navedeno je u priopćenju Cadiza objavljenom u četvrtak.

Real Madrid je u četvrtak poslao svoj odgovor savezu.

„Prema članku 41 disciplinskog pravilnika Španjolskog nogometnog saveza kazna ne može biti izrečena, ako igrač osobno nije bio obaviješten. Čerišev nije bio obaviješten i zato je igrao“, izjavio je Emilio Butragueno direktor Real Madrida zadužen za odnose s institucijama.

Real upozoren

Na internetskom portalu Real Madrida objavljena je izjava Čeriševa koji je ljetos vraćen s posudbe:

"Iz Villarreala nisam dobio nikakvu obavijest da nemam pravo nastupa".

Trener Real Rafael Benitez izjavio je nakon utakmice kako nije znao da Rus nema pravo nastupa. Čeriševa je izvadio iz igre 30 sekundi nakon početka drugog poluvremena i uveo Matea Kovačića.

Osoba zadužena za kontrolu igrača, bivši sudac Emilio Rosanes, tvrdi da je upozorio Real Madrid da Čerišev nema pravo nastupa.

"Obavijestio sam klub telefonski i faxom, no nisam dobio nikakav odgovor", izjavio je još u srijedu navečer na radijskoj postaji COPE i to ponovio u četvrtak.

Obavijesti o kažnjenim igračima razaslane su klubovima ljetos prije početka sezone. U petak bi trebalo biti poznato je li Real Madrid izbačen iz kupa.

Predsjednik Španjolske nogometne lige Javier Tebas u četvrtak je izjavio:

"Kup bi mogao izgubiti jednu veliku momčad. To me boli."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider