Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što vi mislite?

Čačićev popis na udaru javnosti: Evo zbog čega izbornika najviše kritiziraju!

Kao i uvijek, popis je izazvao polemike, kao i neka izbornikova objašnjenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Ante Čačić objavio je popis od 20 igrača koji će kandidirati za prijateljske utakmice s Izraelom i Mađarskom. Kao i uvijek u sličnim prilikama, popis je izazvao polemike, kao i neka izbornikova objašnjenja.

„Pašalića i Maleša nema, a Antolić na popisu. Mogao je Strinića ili Milića zvati za lijevi bok“, jedan je od brojnih komentara naših čitatelja na izbornikov popis.

„Zar je mali Jedvaj, koji je prvotimac u Bayeru, lošiji od Schildenfelda“, kažu drugi.

Treći spominju Marina Tomasova i Ivana Močinića, četvrti Miju Caktaša, peti se pitaju gdje je Duje Čop, šesti upozoravaju na simptomatičnu sinkronizaciju izjava Zorana Mamića o Antoliću („pitanje Antoliću o reprezentaciji je podcjenjivačko“) i potom izbornikove odluke da ga pozove.

„Zove Anotlića jer ga treba prodati“, prilično cinično i pregrubo komentiraju neki naši čitatelji na Facebooku.

Kramariću trebaju minute

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali izbornik odlučuje, njegova je zadnja. Međutim, može se diskutirati, iako prema našem sudu nema prevelikog prostora za kritiku.

No, neka pitanja ipak ćemo postaviti. Iako će na Euro putovati 23 igrača, Čačić se odlučio pozvati samo dvadesetoricu. Zašto?
"Popis je nešto kraći, no igrači koji nisu na popisu također mogu konkurirati za Euro. Želim dati veću minutažu igračima na popisu'', kaže Čačić.

Koji igrač, po vama, zaslužuje poziv u reprezentaciju?

Ukupno glasova:

Nije li možda logičnije da se u prijateljskim utakmicama isprobaju neki kandidati? Ipak se igraju dvije utakmice u kratkom razdoblju. Ovako će na Euro, tamo gdje nema isprobavanja, putovati više igrača nego što će ih biti u kadru za dvije prijateljske utakmice. Čačić je poručio da nitko nije otpisan, ali jasno je da u prvom redu računa na ovih dvadeset kandidata te da će se voditi borba tek oko preostale tri pozicije. Ako tu trojicu ne zove za prijateljske utakmice, očito da na njih ne računa ni na Euru i da će tamo biti samo statisti. Izbornik je objasnio zašto nije pozvao Andreja Kramarića, napadača Leicestera na posudbi u Hoffenheimu.

„Kramarića nisam pozvao iz istog razloga kao i Lovrena za utakmicu protiv Rusije. Došao je novi trener i dao sam mu vremena da se privikne. Nitko koga nema nije otpisan'', kaže Čačić.

Izbornik se odlučio - na Euro bez klasičnog lijevog beka?

Ne znamo što na to objašnjenje kaže Kramarić, ali nekako sumnjamo, možda griješimo, da se intimno slaže s odlukom izbornika. Budući da dugo nije igrao, dodatna minutaža vjerojatno bi mu dobro došla, a časti igranja za reprezentaciju da i ne govorimo. No, Čačić se odlučio za ovu opciju i ne može se reći da je pogriješio. Očito mu nije ni namjeravao pružiti priliku pa je stoga odlučio da ga ni ne zove već da ga ostavi na dispoziciji treneru u klubu.

Bode u oči da u kadru nema nijednog po vokaciji lijevog beka.
''Lijevi bek nam je problem već godinama. Želim vidjeti kako će se ekipa ponašati bez klasične lijeve noge, a za tu poziciju konkuriraju Vrsaljko i Vida'', kaže Čačić.

'Slučaj Olić': Zvali ga a nije na popisu!?

Čini se da se izbornik već odlučio tko će na Euru držati bekovske pozicije. Srna će biti desno, a Vrsaljko lijevo. Čini se da je to beton. Kako sada stvari stoje, Čačić vjerojatno neće zvati Ivana Strinića koji je daleko od standardnog u Napoliju, a teško je očekivati da će „proigrati“ do kraja sezone. Ako se to kojim slučajem dogodi, izbornik se možda predomisli.

Čačić na press-konferenciji nije kazao zbog čega nije zvao Tina Jedvaja i Marija Pašalića, no pretpostavljamo da je razlog nastup za mladu reprezentaciju. Vidjet ćemo hoće li njih dvojica plus Kramarić biti među trojicom preostalih putnika za Euro.

Za kraj je ostalo pitanje oko oproštaja Ivice Olića. Slično ako i u slučaju Stipe Pletikose i nekih drugih igrača prije njega opet je ispalo nespretno. Nije na popisu ali izbornik ga je zvao, ali nije došao do njega jer se ovaj ne javlja. Zar HNS doista ne može naći primjereniji modus kako da se oprosti od legendi hrvatske reprezentacije? Ovako to izgleda nezgrapno pa i žalosno.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider