Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Boji se kiše

Čačić uoči Islanda: "Sastav ne znam, imam još neka razmišljanja"

Ove nedjelje u Reykjaviku za Hrvatsku počinje drugi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija ove nedjelje u 20:45 gostuje kod Islanda u sklopu šestog kola skupine I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prošla je polovica kvalifikacija i Hrvatska je vodeća s tri boda u odnosu na Islanđane koji priželjkuju pobjedu kojom bi se izjednačili s Vatrenima i sasvim zakomplicirali borbu za izravni plasman u Rusiju.

Ante Čačić suprotstavit će im momčad bez nekoliko ozlijeđenih igrača, ali opet dovoljno kvalitetnu da se Hrvatska može smatrati favoritom u ovom dvoboju.

"U svakoj nam je utakmici netko nedostajao i uvijek smo našli rješenje unutar kadra, stoga ne treba apostrofirati ozljede. Ozlijeđenima želimo brz oporavak, ali imamo dovoljno igrača za odgovor na sve zadatke. Ne dvojim da ćemo ući u utakmicu u dobrom raspoloženju, a oko sastava imam još neka razmišljanja. O početnoj jedanaestorici odlučit ću nakon preostalih treninga", izjavio je izbornik, istaknuvši:

"Nadam se da neće biti kiše"

"Nema lakog protivnika, ne može se nikoga lako dobiti. Ovo je najteža skupina kvalifikacija, a Hrvatska nikada nije imala teži put na Svjetsko prvenstvo. Međutim, Hrvatska nema pravo na uzmak i mora u svakoj utakmici tražiti bodove kako bismo ispunili svoju želju i završili prvi u skupini. Island je bio dojmljiv na EP-u, izbacio je Englesku, u našoj su skupini izgubili samo od nas te ima kontinuitet dobrih igara."

Čačić se ne boji umora koji bi mogao omesti njegove igrače nakon iscrpljujuće klupske sezone.

"Mi imamo sve što treba za dobru utakmicu protiv motiviranih domaćina i ja sam optimist. Temperatura će biti oko deset stupnjeva i moći ćemo se prilagoditi. Nadam se samo da neće biti kiše. Sezona je bila naporna za mnoge naše igrače, no mnogi su također došli kao osvajači raznih trofeja i to nam može biti samo dodatni plus. Siguran sam da žele okruniti sezonu dobrom utakmicom na Islandu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider