Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Presudio faktor sreće"

Čačić nakon poraza od Čilea: "Možemo biti zadovoljni prikazanim"

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić zadovoljan je igrom svoje momčadi protiv Čilea u polufinalu China Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić izjavio je kako je zadovoljan igrom svoje momčadi protiv Čilea u polufinalu China Cupa s obzirom na samo jedan odrađeni zajednički trening.

Hrvatska je izgubila od Čilea tek nakon izvođenja 11-eraca, dok je u 90 minuta bilo 1-1. Čileanci su poveli u prvom dijelu, da bi Franko Andrijašević u 77. minuti poravnao na 1-1.

"S obzirom na protivnika i važnost utakmice možemo biti zadovoljni prikazanim. Zadovoljan sam načinom na koji je moja momčad igrala nakon praktično samo jednog zajedničkog treninga. Čile je imao standardniju postavu, duže se pripremao, te mu čestitamo na plasmanu u finale. Utakmica je mogla završiti i drugačije, imali smo svojih prilika, a naposljetku je presudio faktor sreće i činjenica da je Čile mirnije izvodio jedanaesterce", rekao je Čačić.

Hrvatska će u subotu protiv domaćina Kine igrati za treće mjesto. Kina je u prvom polufinalu izgubila od Islanda sa 0-2.

"Gledali smo tu utakmicu, bio sam ugodno iznenađen načinom na koji je Kina igrala prvih 60 minuta. Island je ipak iskusniji i u zadnjih je pola sata okrenuo utakmicu u svoju korist. Sada prvo moramo vidjeti kakve će posljedice ova utakmica ostaviti na naše igrače. Kina je imala dan odmora više, a njihove slabosti prenijeti ću igračima, no isto ću napraviti i s dobrim stvarima koje smo vidjeli kod Kineza", zaključio je izbornik.

Jedan od najboljih igrača Hrvatske protiv Čilea bio je vratar Dominik Livaković koji se istaknuo s nekoliko odličnih obrana tijekom utakmice, ali u raspucavanju s bijele točke nije uspio obraniti niti jedan udarac.

"Najteže mi je bilo Vargasu braniti situacije jedan-na-jedan, a drago mi je da sam dao doprinos momčadi nakon teškog puta i utakmice u koju smo ušli s 'teškim nogama'. Mislim da se nismo osramotili i da ova momčad ima kvalitetu. Odigrali smo sasvim solidno, po principu svi za jedan, jedan za sve", rekao je Livaković i dodao:

"Žao mi je što smo izgubili na jedanaesterce i valjda ih više neće biti, osim možda u nekom finalu Svjetskog prvenstva. Obećavam da ću ih tada obraniti. Bit će bolje drugi put".

Livaković je najavio i subotnju utakmicu protiv reprezentacije domaćina:

"Mislim da bismo morali pobijediti u toj utakmici, vjerujem da smo kvalitetniji od Kine te da ćemo kući otići dobre volje".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider