Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatskoj se zakompliciralo

Izbornik Čilea: "Ne poznajemo Hrvate, ali želimo osvojiti China Cup"

Juan Antonio Pizzi izjavio je da Čile dolazi u Kinu pobijediti Hrvatsku i osvojiti China Cup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik nogometne reprezentacije Čilea, Juan Antonio Pizzi (48) rekao je da ne poznaje hrvatske igrače s kojima će njegova momčad u srijedu igrati prvu utakmicu na China Cupu, ali da Čile dolazi osvojiti to natjecanje.

"Naša namjera je osvojiti turnir. To nam je želja, a ja vjerujem da smo sposobni to učiniti. Imamo 'oružje' kojim možemo to postići", izjavio je Pizzi na novinskoj konferenciji u glavnom gradu te južnoameričke zemlje Santiagu prije neposrednog odlaska u Kinu.

Na China Cupu će nastupiti reprezentacije Čilea, Islanda, Hrvatske i domaćina Kine, a odabranici izbornika Ante Čačića prvu će utakmicu igrati u srijedu 11. siječnja, u 11,35 sati po hrvatskom vremenu protiv reprezentacije Čilea.

Hrvatska ekspedicija na čelu s izbornikom Antom Čačićem morala je mijenjati plan puta koji se poprilično zakomplicirao zbog vremenski neprilika pa će tako hrvatska vrsta umjesto danas preko Istanbula u Kinu letjeti tek sutra iz Beča. Kako god, za Hrvatsku će igrati nogometaši iz Prve HNL-a te Filip Ozobić koji je član Gabale iz Azerbajdžana, te Toni Datković iz slovenskog Kopera.

"Za nas će to biti ispit jer igramo protiv igrača koje baš i ne poznajemo. No Hrvatska se nalazi među 15 najjačih reprezentacija svijeta i uvijek je imala odlične mlade igrače. Sada imaju puno mladih nogometaša", kazao je Pizzi.

Čile u Kinu dolazi bez napadača Arsenala Alexisa Sancheza i veznjaka Bayerna Artura Vidala koji su u lipnju predvodili tu reprezentaciju do naslova Copa Americe igrane u SAD-u.

Pizzi računa na 23 igrača među kojima je i 22-godišnji napadač zagrebačkog Dinama Angelo Henriquez. Mnogi od pozvanih nogometaša igraju u čileanskoj ligi, a izbornik želi isprobati nova lica uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji koje se nastavljaju u ožujku.

Prvo izdanje China Cupa počinje u utorak te će se igrati na stadionu Guanxi Sports Center sa 60.000 mjesta u gradu Nanningu na jugu zemlje.

"Kina se pomoću velikih novčanih ulaganja želi uvrstiti među svjetske nogometne sile. Ondje su došli igrači koji su ojačali tamošnju ligu, a to što će igrati doma bit će dodatan faktor na strani te reprezentacije", rekao je Pizzi. "Što se pak Islanda tiče, koji je bio otkriće na ljetošnjem Europskom prvenstvu, igrat će samo četvorica ili petorica igrača s tog natjecanja no sve su momčadi teške za pobijediti".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider