Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oprez uoči Mađarske

Čačić: Ovo je najzahtjevnija utakmica prije Eura u Francuskoj

Nakon pobjede protiv Izraela (2-0) hrvatska nogometna reprezentacija se okrenula Mađarskoj protiv koje će u subotu (18:00 sati) odmjeriti snage na Groupama Areni u Budimpešti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je doputovala u Budimpeštu prorijeđena ozljedama, a izbornik Čačić smatra Mađare neugodnim protivnicima.

"Mađari zaslužuju čestitke za odlazak na EP nakon toliko godina, zasluženo su tamo nakon zahtjevnog doigravanja s Norveškom, a svim žiteljima Mađarske te državnom rukovodstvu treba čestitati na toliko sagrađenih nogometnih zdanja. Mi možemo biti itekako, nažalost, ljubomorni, premda smo puno učinkovitiji s obzirom na dugogodišnje održavanje visoke razine", kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić nakon treninga na prekrasnom novom stadionu Ferencvarosa

Hrvatski stožer je dobro analizirao igru našeg suparnika koji će nakon svjetskog prvenstva 1986. godine prvi put sudjelovati na jednom velikom natjecanju.

"Naravno, gledali smo Mađare i njihov način igre. To ćemo prenijeti igračima iako nemamo previše vremena. Radi se o organiziranoj, tehnički dotjeranoj momčadi koja je satkana od iskusnih igrača poput Kiralyja i Gere te igrača u najboljim godinama, Szalaija i Dzsudzsaka, ali naglasak želim staviti na zahtjeve svoje momčadi. Ovo nam je možda i najzahtjevnija utakmica prije Francuske i vjerujem da ćemo gledati natjecateljsku utakmicu koja će zadovoljiti puni stadion. Hrvatska će, kao i protiv svakoga, tražiti pobjedu", nastavio je Čačić.

U Budimpešti na raspolaganju neće imati Fiorentinin dvojac, Nikolu Kalinića i Milana Badelja, koji je zbog bolesti u petak krenuo put Zagreba.

"U ovim kontrolnim utakmicama moram dobiti određena saznanja kako Hrvatska u pojedinim trenucima može igrati. U sustavu 3-5-2 napravili smo protiv Izraela 2-0 te imali još nekoliko šansi, iako nam je Izrael stvorio nekoliko situacija iz protunapada. Činjenica je da nismo imali ozbiljan trening i protiv Izraela smo saznali na čemu moramo raditi na završnim pripremama za EP. Što se problema sa zdravljem tiče, Hrvatska ne ovisi o 10 ili 11 igrača, nego ima 16 do 17 igrača koji igraju na visokoj europskoj razini i mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije", kaže izbornik.

Naposljetku se osvrnuo na veliki uspjeh mlade hrvatske reprezentacije, koja je u četvrtak pobijedila Španjolsku u gostima 3-0 te vratila prvo mjesto na tablici u borbi za odlazak na EP.

"Simbioza između A reprezentacije i U-21 prijeko je potrebna, mlada selekcija zadnji je filter mlađim igračima. Radili smo na tome da se U-21 prezentira kako i zaslužuje, ovo je zaista veliki rezultat te sam nazvao izbornika Gračana i čestitao im. Pobjeda u Španjolskoj pokazuje da se Hrvatska ne treba brinuti za budućnost", zaključio je izbornik Čačić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX