Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nepotreban eksperiment

VIDEO Čačić o prorijeđenoj momčadi: Hrvatska će igrati kompletna

Ozljedama prorijeđena hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Budimpeštu. U odnosu na osječki sastav, iz autobusa nisu izašla dva važna igrača - Nikola Kalinić i Milan Badelj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izostankom Fiorentininog dvojica, izbornik Ante Čačić na treningu je imao samo 13 igrača, uz trojicu vratara. S tim da je jedan od 13-orice i ozljedom načeti kapetan Darijo Srna. Tako je Čačićeva vizija da za ove dvije vrlo važne pripreme utakmice pozove samo 20 igrača doživjela potpuni fijasko."

''Ja sam dao objašnjenje zbog čega sam zvao toliki broj igrača'', izjavio je Čačić.

Dobro, sada se dogodilo dosta ozljeda?

''Dogodilo se i da u subotu imamo pravo napraviti pravu natjecateljsku utakmicu, u kojoj imamo pravo raditi tri izmjene. I to ćemo učiniti", objasnio je hrvatski izbornik.

Kalinić i Badelj zaradili su gripu i obojica su otišli na liječnički pregled u Zagreb. To znači da je Hrvatska ostala samo na jednom napadaču - Mariju Mandžukiću. Koji bi tako u četiri dana mogao odigrati dvije cijele utakmice.

"Mario Mandžukić igra na najvećem svjetskom nivou i igra upravo u takvom ritmu. I ne samo on, nego svi ovi igrači koji sutra imamo na raspolaganju za utakmicu. Mislim da tu ne bi smio biti nikakav alibi", rekao je Čačić te nadodao:

"Moram reći da će u subotu Hrvatska biti kompletna. Prema tome, Hrvatska ne ovisi o deset igrača, odnosno 11, Hrvatska ima 16-17 igrača koji egzistiraju na vrlo visokom europskom nivou i mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije."

To bi značilo da će Vida morati pokrpati ionako goruću poziciju.

"Ako izbornik odluči da budem na lijevoj strani, normalno da ću dati sve od sebe. Zatvorit ću obranu maksimalno, naprijed koliko god napravim, napravim i mislim da bi to bilo u redu", rekao je Vida.

Takva, ozljedama prorijeđena Hrvatska, u subotu će se suprotstaviti Mađarskoj, jednoj od sudionica Eura. A nije moralo biti tako, samo da je izbornik pozvao veći broj igrača kao i obično. Sada se vidi da nije bilo potrebe za takvom vrstom eksperimentiranja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider