Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo klinci

Fantastičan volej Balića i Kiš za veliku pobjedu Hajduka: 'Hvala mojoj dici'

Hajduk je u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige slavio na svom Poljudu protiv norveškog Stromsgodseta s 2:0. Fantastičan je pogodak postigao Andrija Balić, a pobjedu je u sudačkoj nadoknadi udvostručio Tomislav Kiš...

U predivnom ozračju 25.000 navijača na Poljud Hajduk je slavio protiv norveškog sastava s 2-0, nije primio pogodak kod kuće, te je na korak do plasmana u 4. pretkolo. Splićani su zasluženo pobijedili, bili su bolja momčad od čvrstog Stromsgodseta, koji osim čvrstine ništa drugo nije pokazao na Poljudu. Dvoboj je odlučio genijalni potez Balića i njegov pogodak u 67. minuti, a u sudačkoj nadoknadi uslijedio je i "bonus" - pogodak Kiša na ubačaj vrlo dobrog Vlašića.

Bilić isključen, West Ham ispraćen s Upton Parka koncertom zvižduka

Hrvat nastavlja 'parati' mreže u Europa ligi, PAOK jedva do pobjede

VIDEO Neredi u Albaniji: Igrač pogođen u glavu, utakmica prekinuta

"Bili smo jako dobri i odradili smo sve onako kako smo se dogovorili. Čestitam mojim momcima, mojoj dici", rekao je ponosni, ali smireni trener Hajduka Damir Burić.

Prvu opasniju situaciju na utakmici imali su gosti, u 10. minuti je Kastrati nakon solo prodora pogodio lijevu vratnicu Hajdukova gola. Unatoč nadmoći, Splićani su prvu veću priliku ubilježili u 27. minuti kada je snažan šut Vlašića obranio vratar Pettersen. Dokraja prvog dijela pokušavali su iz daljine Vlašić i Roguljić, no prvi dio je okončan bez pogodaka.

Drugi dio započeo je udarcem pokraj vrata Balića u 50. minuti, a deset minuta kasnije pokušao je opet Vlašić. U 67. minuti Hajduk je poveo fenomenalnim potezom mladog Andrije Balića. Sedamnaestogodišnja nada Splićana je prihvatila odbijenu loptu i sa 20-tak metara uputio snažan i precizan volej koji je odsjeo u samom kutu norveških vrata. U 88. minuti slobodan udarac Caktaša s 30 metara jedva je obranio norveški vratar.

I napokon, u trećoj minuti sudačke nadoknade Vlašić je prošao po lijevoj strani i pronašao Kiša, koji glavom pogađa pod samu gredu za uvjerljivu i zasluženu pobjedu Hajduka.

Andrija Balić, strijelac za 1-0: "Dobro smo počeli, dobili smo samopouzdanje, a naša odlična publika nosila nas je cijeli susret. Presretan sam zbog pogotka, lopta mi je odlično sjela".

Tomislav Kiš, strijelac za 2-0: "Bili smo bolji cijeli susret i zasluženo smo pobijedili. Naravno, sretan sam što sam zabio, ali svi su odigrali odlično. Svaka čast navijačima, zahvalni smo im do neba i zbog njih ćemo uvijek ostaviti srce na terenu. Imamo dobar rezultat, ali još ništa nije gotovo, čeka nas težak uzvrat jer Stromsgodset nije za podcijeniti".

HAJDUK - STROMSGODSET 2-0

Pred 25.000 gledatelja na stadionu Poljud sudi Kristo Tohver iz Estonije.

Strijelci: 1-0 Balić (27), 2-0 Kiš (90+3)

HAJDUK: Kalinić - Tudor, Nižić, Milović, Pejić - Jefferson - Roguljić (Maloku, 61), Balić (Sušić, 74), Caktaš, Vlašić - Ohandza (Kiš, 77)

STROMSGODSET: Pettersen - Vilsvik, Madsen, Valsvik, Hanin - Roening (Moen, 82), Abu, Fossum - Kastrati (Jradi, 72), Olsen (Soerum, 66), Wikheim

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider