Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'razočaran sam'

Burić objasnio zašto je tako rano izvadio mladog Balića

Trener Hajduka Damir Burić razočaran je porazom svoje momčadi u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Europske lige protiv Slovana iz Libereca na Poljudu te da žali zbog neiskorištene prilike za plasman u Europsku ligu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Burić je i poručio kako ne može ništa zamjeriti svojim nogometašima jer su na terenu dali zadnji atom snage od sebe.

"Razočaran sam, a i moji igrači su razočarani, jer nismo ispoštovali ono što smo htjeli - više napadačke igre i šansi za gol te veći pritisak na protivnički gol, ali protivnička ekipa Slovana je igrala dobru defanzivu“, rekao je Burić novinarima u četvrtak kasno navečer nakon utakmice na Poljudu u kojoj je Hajduk poražen od češke momčadi rezultatom 0:1 i tako se nije uspio plasirati u Europsku ligu jer je i u prvoj utakmici prije tjedan dana u Liberecu češka momčad pobjedila također rezultatom 1:0.

Isprika Balića starijeg: Išao bih po gradu i svima se ispričavao, čovjeku po čovjeku

[KOMENTAR] Trener Hajduka promašio taktiku, Torcida ne zabija pogotke

Česi oduševljeni poljudskom atmosferom: Ovo nikada nismo doživjeli!

Po Burićevim riječima, momčad Hajduka dobro je počela utakmicu, ali Slovan je iz prve šanse u 22 minuti postigao gol nakon čega su igrači Hajduk, po Buriću, "psihološki klonuli".

"Gol u 22. minuti za moje igrače bio je šok i to ih je izbacilo iz ritma“, istaknuo je Burić koji pak ne može svojim igračima ništa zamjeriti jer su, rekao je" bili motivirani i dali su zadnji atom snage u uzvratnoj utakmici protiv Slovana na Poljudu".

Burić žali zbog prve utakmicom u Liberecu jer je, smatra, Hajduk tada imao više šansi za gol koje nije iskoristio dok u uzvratnoj utakmici na Poljudu Splićani nisu imali puno šansi za gol.

"Slovan je iskusna i čvrsta momčad, ali nije bolja od nas nego je sretnija momčad od nas“, dodao je Burić.

Zamjerio je golmanu Slovana što je u utakmici na Poljudu odugovlačio igru, a nogometašima češkoga kluba jer su odugovlačili igru pri izvođenju auta rekavši da su to "radili lukavo te su mladi i neiskusni nogometaši Hajduka mogli naučiti tu lekciju".

Na novinarski upit smatra li sebe odgovornim što se Hajduk nije plasirao u Europsku ligu, Burić je uzvratio protupitanjem: ''Je li neuspjeh što smo došli do 4. (zadnjega) pretkola Europske lige.''

O zamjeni Balića je rekao sljedeće:

''Ona je bila isključivo taktičke naravi, nema veze s Andrijom kao Andrijom, trebali smo Caktaša i Jeffersona na dvije 'šestice', Vlašića prebacit u napad, Malokua staviti na stranu. Nema veze s Balićem, nego jednostavno taktička izmjena. Ja to ne gledam je li se zamijenjeni igrač zvao Balić, Vlašić ili možda Janković...''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider