Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Trener Hajduka promašio taktiku, Torcida ne zabija pogotke

Nećemo nikada saznati što bi bilo da je bilo, ali ostaje dojam da je Hajduk u Liberecu mogao izvući puno povoljniji rezultat da je nastavio s igrom iz prvog dijela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako nas pitate, Hajduk je zapravo ispao već u Češkoj, kada se potpuno neobjašnjivo povukao u drugom poluvremenu. Umjesto da nastavi igrati kao u prvom dijelu, kada je stvorio nekoliko odličnih šansi i bio je blizu postizanja pogotka, „bijeli“ su odlučili čuvati „nulu“.

FOTO Blijedi Hajduk potpuno podbacio i ostao bez Europe

FOTO Ni sjajno ozračje nije pomoglo: Navijači jedina svijetla točka Hajduka

Trener mu izveo sina: Balićev otac bacio mobitel prema klupi Hajduka

To je bilo taktičko samoubojstvo i praktički darovana pobjeda Slovanu. Nakon utakmice, trener Hajduka Damir Burić kazao je da na odmoru nije naredio povlačenje. Ne znamo je li to istina, ali čim su „bijeli“ istrčali na travnjak vidjelo se kako namjeravaju igrati do kraja utakmice. Nismo primijetili da je Burić izlazio na aut-crtu i tjerao svoje igrače iz čvrstog zagrljaja vratara, a morao je to napraviti, jer Hajduk tradicionalno ne zna igrati na „nulu“, jednako kao i sve ostale hrvatske momčadi, niti ima obranu koja može 45 minuta odigrati bez pogreške.

Nećemo nikada saznati što bi bilo da je bilo, ali ostaje dojam da je Hajduk u Liberecu mogao izvući puno povoljniji rezultat da je nastavio s igrom iz prvog dijela. Ovako je izgubio s rezultatom koji je doista nezgodno stizati, i ne samo to, omogućio je Slovanu da u uzvratu primijeni taktiku koja najmanje odgovara „bijelima“, s čvrstim blokom u defenzivi i brzim kontrama.

Velika je pogreška ako su „bijeli“ pomislili da će Slovan puknuti pod pritiskom prepunog Poljuda i da će lako nadoknaditi taj gol minusa. Huk Torcide daje dodatnu snagu igračima Hajduka, ali nije odlučujući. Ipak je ovo razina natjecanja gdje je teško impresionirati prekaljene nogometne profesionalce. Česi su ipak stara nogometna nacija, jedna od najstarijih, i teško je bilo očekivati da će biti toliko uplašeni da će im se svezati noge na prepunom Poljudu.

Navijači su važni, navijači su vjetar u leđa domaćim igračima, ali ipak ne igraju i ne zabijaju pogotke. To moraju učiniti igrači na travnjaku. Kad se sve zbroji i oduzme, Hajduk i Slovan su po kvaliteti tu negdje, no Česi su iskusniji, kako na travnjaku tako i na klupi. Poraz bi se lakše podnio da je Hajduk obje utakmice odigrao junački i bez kalkulacija. Hajdučki je igrao samo prvo poluvrijeme u Češkoj, ostala tri poluvremena odigrao je prilično beskrvno i uplašeno. Možda se varamo, ali ostaje dojam da se moglo više da je bilo malo više hrabrosti i taktičke zrelosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider