Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlaze u tursku

Burić pohvalio pojačanja, ali istaknuo kako Hajduk očekuje nove 'bisere'

Uoči odlaska na pripreme pred novinare je izašao trener Hajduka Damir Burić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se diljem Europe igraju prvenstva, hrvatski prvoligaši tek kreću na najvažniji dio priprema. Rijeka je već neko vrijeme u Dubaiju, Dinamo je danas otputovao u Španjolsku, a Hajduk će na završno brušenje forme u Tursku.

"Odradili smo dosta kvalitetno prvi dio priprema. Imali smo dobro vrijeme. Testovi su bili jako dobri. Imamo uvid u individualno stanje svakog igrača, ali i u momčadsko stanje. U Turskoj ćemo imali priliku prezentirati naše mogućnosti. Puno ćemo pričati i nadam se da će sve proći u dobroj atmosferi.

U Tursku putuje 28 igrača među kojima su i dvije prinove.

"Momčad je stabilna i imamo dovoljno kvalitete da drugi dio sezone odigramo dobro. Arteaga nas je pojačao, došao je iz Palerma. Zatvorili smo s njim sve mogućnosti kad netko ne može zbog ozljeda. Velez je prije svega prava osoba, već se uklopio u našu momčad. On je profil igrača kakvog smo tražili i dobili smo ga. Sportski direktor je odradio odličan posao", kazao je Burić te dodao:

"Gledali smo na nacionalnoj razini gdje se možemo pojačati. Priključili smo Mastelića i Prskala. Odradili smo kvalitetno prijelazni rok. Koliko god se spominjala legija stranaca naša baza mladih igrača ostaje. Imamo neka godišta koje čekamo i nadam se da će u skoroj budućnosti iznjedriti još kojeg dobrog igrača. Okruženje je nestrpljivo, čak više nego mi sami. Morali smo djelovati s kvalitetom, te su promjene sada obavljene i nadam se da će osigurati vrijeme da naši momci stasaju. I njima je lakše učiti od nekoga tko ima kvalitetu."

Što je s Kalinićem?, pitali su novinari.

"Lovre je pravi profesionalac. Nije ni čudo što je došla takva ponuda, ali razvoj situacije je bio nezgodan. On će opet pokazati svoje pravo lice. Na ljeto je opet sve moguće, ali siguran sam da će Lovre biti još jači. On je pravi momak i sportaš."

Kakvo je stanje s ozlijeđenim Vlašićem i Ohandzom?

"Vlašićeva situacije se stabilizirala. Kada se vrati, to će odmah na 100 posto. Vlašić ima komponente modernog igrača. Ohandza ide pravi putem, vidjeli smo dobre znakove..."

U Turskoj će Hajduk igrati protiv Ferencvarosa i Wisle.

"Nama je svaki trening prijateljska utakmica. Svaki trening smo igrali na dva gola, nismo imali puno suhe trke, to je način na koji želimo trenirati. Dvije utakmice u Turskoj će biti sasvim dovoljne."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider