Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamić zadovoljan

Burić nakon debakla Hajduka: Ovo je moj najteži poraz! Nije mi lako...

Trener Damir Burić izgledao je pokislo i prilično tužno nakon što je Hajduk teško poražen na Maksimiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama uvjerljivom su pobjedom 4-0 u uzvratnoj utakmici polufinanala Hrvatskog kupa nadigrali Hajduk te izborili plasman u finale, u kojem će se 10. svibnja u Osijeku boriti za 'Rabuzinovo sunce' protiv Slaven Belupa.

„Vrlo interesantna utakmica, puno golova, dobrih akcija, mi smo bili dio toga, ali u negativnom smislu. Dinamo je odigrao perfektnu utakmicu, perfektno je otvorio i zabio. Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, a mi se moramo podignuti i uspraviti. Moramo mobilizirati snagu za sljedeću utakmicu“, kazao je Burić.

Zoran Mamić složio se sa svojim kolegom.

„Odradili smo dobru utakmicu, otvorili smo jako kvalitetno, držali smo koncentraciju cijelu utakmicu, na traženoj razini bila je agresija i presing na loptu. Zadovoljan sam igrom i pobjedom“, kazao je Mamić.

Prije utakmice Burić je kazao da je atmosfera u momčadi vrlo dobra. Nije se tako činilo na travnjaku. Je li prvi gol sve poremetio?

„Kada u tom momentu primiš gol, nije se lako vratiti. Momci su htjeli, htjeli su se nadigravati, ali nismo mogli neke stvari sprovesti. Dinamo je bio puno bolji i zasluženo je pobijedio.“

Hajduk je primio četiri gola na vrlo sličan način.

„Mogli smo se vratiti nazad i izbijati loptu, ali to nije naš stil. Htjeli smo se nadigravati, ima situacija kada vam uspije i kada ne uspije“, kazao je Burić.

Jeste li dobili lakše nego što ste očekivali?

„Nismo o tome razmišljali. Dinamo nema pravo igrati neku taktizirajuću utakmicu, htjeli smo pobijediti i to smo napravili. Zadovoljan sam igrom i pobjedom i da je došlo dosta publike. Hvala im na tome“, rekao je Mamić.

Slaven Belupo bit će Dinamov protivnik u finalu.

„Prvo imamo Inter, a o Slavenu ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme. Čestitam im na ulasku u finale.“

Pogodili ste sa Šovšićem, odigrao je odličnu utakmicu.

„Meni je bogatstvo da imamo takvu momčad i takve igrače. Radi se vrlo kvalitetnom igraču, on je to danas potvrdio. Konkurencija je velika, ali siguran sam da će on iskoristiti šansu.“

Gdje je bio Velazquez bio kod prvog gola?

„Krenuli smo ofenzivno, bekovi su bili dosta visoko, očekivali smo centaršut, koncentracija nije bila na razini. Dinamo je dobro odigrao i na jednostavan način je došao do vodstva“, izjavio je trener Hajduka.

Jeste li zadovoljni sezonom?

„Sve ciljeve koje smo zacrtali, sve smo ih ostvarili. Klub je napredovao u svim segmentima“, tvrdi Burić.

Čini se da je Fernandesu dobro došlo „hlađenje“?

„Izgleda. Nadam se da će zadržati ovaj nivo, da će tako nastaviti. Jedino mjerilo je teren i što pružaš na terenu“, rezonirao je trener Dinama.

Hajduk ni izbliza nije izgledao tako poletno kao nedavno u Splitu.

„Danas smo bili jako umorni. Nismo imali svježine, ima dana koje moraš jako brzo zaboraviti. Danas je bio takav dan. Ovo je moj najteži poraz na klupi Hajduk. Stoga, vjerujte mi, nije mi lako“, zaključio je Burić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider