Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza trese Camp Nou

Bura u Barceloni: Enrique lovi izdajicu, Iniesti 'pukao film' zbog Suareza i Rakitića

Barcelona se slično kao i Real suočava s nezasitnim apetitom svojih zvijezda...

Nemirno je ovih dana u Barceloni. Rezultati nisu bajni, a problemi se roje. Luis Enrique je "poludio" kada je vidio da su mu taktičke bilješke pred utakmicu s Borussijom M'gladbach u Ligi prvaka završile na novinskim stranicama. Navodno je pokrenuo opći lov na "krticu". Jasno je da "curi" iz  svlačionice.

VIDEO Poklonite se remek djelu ''pravog Ronalda'': Ovo je gol nad golovima!

U isto vrijeme buru je podigao i do sada poslovično smireni Andres Iniesta. Odgovarajući na pitanje gdje su stigli pregovori oko produženja ugovora sarkastično se našalio u radijskom eteru: „Stojim u redu“, ispalio je očito nezadovoljni Iniesta i pokrenuo lavinu polemike u katalonskim medijima.

Spekulira se kako je Barcinom senatoru dozlogrdilo gledati kako se čelnici kluba zabavljaju s pregovorima oko produženja ugovora s Ter Stegenom, Luisom Suarezom i Ivanom Rakitićem, dok njemu posvećuju minimalno vrijeme.

Iniesti je „pukao film“ tim više što njemu ugovor istječe 2018., a nabrojanim igračima godinu kasnije pa su ipak prioritetniji čelnicima Barcelone. Zna se što je i tko je Iniesta, legenda Barcelone i jedan od najboljih veznih igrača svijeta posljednjih desetak godina. Već je 20 godina u Barceloni i spravom smatra kako je zaslužio veće poštovanje. Ali, znate kako to već ide u životu, oni koji ne gunđaju i ne bune se, obično najlošije prođu, jer se podrazumijeva da će se s njima lako izaći na kraj.

Iniesta odlučio "graknuti"

Kako stvari stoje čelnici Barcelone ipak su se malo preračunali. Iniesta je očito odlučio „graknuti“ i upozoriti ih da bi se na ljeto mogli začuditi. Genijalcu iz Fuentealbille sljedeći ugovor možda će biti zadnji u karijeri. Iniesta je u svibnju napunio 32 godine i kraj karijere polako se nazire. Po starom ugovoru Iniesta zarađuje oko 9-10 milijuna eura neto godišnje, što fiksno a što varijabilno, te očekuje da mu se ugovor još poboljša, sve ovisi koliko će drugi dobiti. Iniesta bi trebao produžiti do 2021., ali kako stvari stoje priča bi se mogla zakomplicirati.

Naime, Barcelona se slično kao i Real suočava s nezasitnim apetitom svojih zvijezda. Lančana reakcija pokrenuta je i gotovo da nema igrača koji ne traži povećanje plaće. Luis Suarez stvara najveću buku. Urugvajac traži golemu povišicu, s deset na najmanje 15 milijuna eura neto godišnje.

Ako Barca Suarezu obeća toliku plaću, morat će i Iniesti, koji je legenda kluba i teško bi mu se moglo objasniti da tek pridošli igrač može imati prilično veću plaću od njega. S druge strane, Suarez se smatra ponajboljim igračem kluba i teško će prihvatiti da Neymar bude osjetnije plaćen od njega.

Barca razmišlja o prodaji Suareza

Lionel Messi je nedodirljiv u Barcelonu i neka druga priča, ali Suarez, Neymar ili Iniesta teško će prihvatiti da ima tri ili četiri puta bolju plaću od njih. Navodno najbliži suradnici predsjednika Josepa Marija Bartomeua nagovaraju da problem riješi tako da proda Suareza dok još može vratiti glavninu uloženog novca. Barca je platila Liverpoolu odštetu od 81 milijun eura, a Suarez trenutačno ima plaću od oko 10 milijuna eura, što je 20 milijuna u bruto iznosu.

Dakle, Barca je u dvije godine ukupno investirala u urugvajskog napadača oko 120 milijuna eura, a ako bi ga na ljeto prodavala, pretpostavlja se da bi mogla dobiti sličnu svotu. Ne može se reći da Suarez nije opravdao povjerenje i ulaganje, ali cijena je kao što vidimo jako visoka.

S dobivenim novcem Barcelona bi mogla krenuti po zvijezdu Juventusa Paula Dybalu, koji je sedam godina mlađi od Suareza i stoga je dugoročnije rješenje. Sve je još uvijek u sferi spekulacija, ali Iniestina digresija govori da Barcelona jednako kao i Real nije imuna na financijske turbulencije. Zavist i ljubomora jedna je od konstanti „zvjezdanih svlačionica“ obaju velikana.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider