Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Upalio se alarm

City i Guardiola već spremili milijune: Iniesta želi ostati, ali...

Na Etihadu s nestrpljenjem iščekuju kako će se Barcelona postaviti prema jednom od svojih zaštitnih znakova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U razgovoru za španjolsku radio postaju Cope ponajbolji svjetski veznjak Andres Iniesta izrazio je želju za ostankom u Barceloni.

"Ovdje želim završiti karijeru, ugovor mi traje do ljeta 2018. i morat ću razgovarati s čelnicima kluba oko produženja", poručio je Iniesta čija budućnost na Camp Nouu nije posve izvjesna.

U trenutku kad mu istekne sadašnji ugovor (1. srpnja 2018.) bit će već u 35. godini i - pitanje je - u kakvoj formi. Oko Iniestinog nogometnog znanja nitko ne dvoji, ali godine čine svoje, baš kao što je to bio slučaj s još jednom Barceloninom legendom - Xavijem.

Svjestan da je njegovo vrijeme igranja na vrhunskoj razini prošlo, Xavi se džentlemenski rastao s Barcom, prihvatio ponudu katarskog Al Sadda i otišao uživati na kraju karijere bez velikih rezultatskih imperativa (ujedno je i ambasador Svjetskog prvenstva 2022.).

Nereagiranje Barcinih čelnika otkriva prostor za špekulacije

Za razliku od njega, Barcelona bi na Iniesti mogla itekako zaraditi jer situaciju iz prikrajka prati Pep Guardiola, čovjek pod čijim se vodstvom prometnuo u jednog od najboljih svjetskih nogometaša.

Ukoliko čelnici Barcelone nastave s otezanjem, a zasad sve vodi u tom smjeru, Manchester City će se javiti s 'ponudom koja se ne može odbiti'.

"Guardiola zna što ja mislim i što želim, to je kraj karijere u Barceloni", pokušao je Iniesta otkloniti špekulacije.

S njegove strane to je zasigurno točno, ali ostaje veliki upitnik iznad toga što smjeraju čelnici Barce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider