Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
25. trofej

Otišao je na 'brutalan način': Xavi suigračima ostavio bogato nasljedstvo

Rekorder Lige prvaka Xavi Hernandez (35) ostvario je svoju želju koju je javno obznanio prije nekoliko tjedana, a ta je da osvojio Primeru, Kup kralja i Ligu prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu navečer kompletiran je 'treble' pobjedom nad Juventusom 3:1 u Berlinu u finalu Lige prvaka. Xavi je u 78. minuti upisao 151. nastup u Ligi prvaka, što je rekord koji samostalno drži.

Karijeru u Barceloni započeo je kao 11-godišnjak, a sada, 24 godine kasnije, napušta Kataloniju i odlazi u katarski Al Sadd. U jednom od posljednjih razgovora kao igrač Barcelone Xavi je medijima priznao:

"Otići na ovaj način je brutalno. 'Pere' me nostalgija jer sam svjestan da više nikada neću zaigrati za Barcelonu. Zaista sam želio podići ovaj trofej i s 25. u svojoj karijeri napustiti voljeni klub", rekao je Xavi.

"Xavi je sve ovo zaslužio. Ostavlja nam nevjerojatno nasljedstvo: kako igrati nogomet i nositi se pobjedama, te porazima. Uvijek će biti dio nas", rekao je stoper Barcelone Gerard Pique.

Barcelona je po peti put u svojoj klupskoj povijesti osvojila naslov pobjednika Lige prvaka, od čega je to bilo četiri puta s Xavijem u momčadi.

"Nemam riječi. Velika je stvar ponovno osvojiti sva tri trofeja u istoj sezoni. Ne postoje riječi s kojima bi opisali koliko smo ponosni. Oba "treblesa" su posebna. Nakon prvog nismo vjerovali da ćemo ikada to ponovno doživjeti, no jesmo. Ovo je ponosan dan za Barcelonu. Sve to želimo ponoviti i iduće godine", rekao je Andres Iniesta, koji je zajedno s Xavijem stavio potpis na posljednja četiri trofeja u Ligi prvaka.

"Ovo je najbolji mogući način na koji se Xavi mogao oprostiti od kluba", zaključio je Iniesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider