Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi put u povijesti

VIDEO "Skandal u Bundesligi": Bizarne scene i odluke na derbiju

Ono što se u nedjelju događalo na utakmici Bayera i Borussije Dortmund nikada prije nije zabilježeno na travnjacima Bundeslige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bizarne i po prvi puta viđene scene u povijesti njemačke Bundeslige viđene su u nedjeljnom derbiju 22. kola u kojem je Borussia Dortmund u Leverkusenu pobijedila Bayer 1-0. Utakmica je bila prekinuta na osam minuta, nakon što se glavni sudac Felix Zwayer povukao u svlačionicu zbog prigovora koje je primio od strane domaćeg trenera Rogera Schmidta.

Pierre-Emerick Aubameyang postigao je pobjednički pogodak u 64. minuti, nakon što je Matthias Ginter izveo brzi slobodni udarac na svojoj polovici, ali ne s mjesta s kojeg je trebao, već četiri i pol metra dalje, odnosno bliže Bayerovom golu. Nakon što je Borussia zabila trener Schmidt je bio vrlo oštar u kritiziranju glavnog i četvrtog suca, što se Zwayeru (glavnom) ni najmanje nije svidjelo.

Najprije je s otprilike sredine travnjaka pokazao Schmidtu, koji je stajao kod aut-linije, da napusti svoj prostor i ode na tribine. Ovaj mu je gestikulacijama odgovorio da neće i neka dođe do njega i objasni mu zašto. Nedugo nakon toga Zwayer je otišao do kapetana Bayera Stefana Kiesslinga, porazgovarao s njim i zatim se zaputio prema svlačionici. Kiessling je otišao do trenera Schmidta i objasnio mu da mora napustiti teren inače se utakmica neće nastaviti. Drugim riječima, sudac Zwayer poručio je preko domaćeg igrača da njegov trener mora na tribinu, bez da se direktno njemu obratio i objasnio zbog čega ga šalje na tribine...

Pod ovakvim se okolnostima, kako prenose njemački mediji, nikada u povijesti Bundeslige nije prekidala utakmica. Ugledni Bild nazvao je situaciju skandaloznom, a najviše krivnje ide na suca utakmice koji se ponio poput malog dijeteta.

Bivši bundesligaški sudac Peter Gegelmann stao je u obranu Zwayera koji je navodno pokušao smiriti Schmidta, a kada to nije uspio razgovarao je s kapetanom. Gegelmann tvrdi da je sudac imao svako pravo zaustaviti utakmicu. S time se nije složio sportski direktor Bayera Rudi Voller, koji je u tunelu nagovarao suca da se vrati na travnjak.

"Mislim da je malo pretjerao. Kao da je želio učiniti stvari još zanimljivijima. Morao je Schmidtu objasniti zašto ga šalje na tribinu".

Da stvar bude još gora po Zwayera, u kasnoj fazi utakmice propustio je svirati čisti jedanaesterac za Bayer, nakon što je Sokratis igrao rukom, daleko od svog tijela. Nakon utakmice se naravno govorilo da je namjerno propustio svirati jedanaesterac zbog svega što mu je domaća momčad predvođena trenerom priredila na susretu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider