Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka svima

VIDEO Ancelottijev Bayern krenuo uraganski: Hat-trick Lewandowskog!

Nova sezona Bundeslige započela je dvobojem na Allianz Areni

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvobojem Bayerna i Werdera započela je nova sezona njemačkog nogometnog prvenstva, a branitelji naslova iz Muenchena su pod vodstvom trenera Carla Ancelottija startali uvjerljivom 6:0 pobjedom pred svojim navijačima na Allianz Areni.

Trostruki strijelac za Bayern bio je Poljak Robert Lewandowski (13, 46., 77-11m), a po jedan pogodak postigli su Xabi Alonso (9), Philipp Lahm (66) i Franck Ribery (73).

Momčad iz Bremena načeo je već u 9. minuti Alonso sjajnim poluvolejem s 20-ak metara, koji je završio pod gredom, iznad nemoćnog vratara Wiedwalda. Četiri minute poslije Lewandowski je izbjegao zaleđe, dobio sjajnu dubinsku loptu od Riberyja i svladao još jednom nemoćnog vratara Werdera poslavši loptu u suprotne rašlje.

Bavarska rapsodija

U prvoj minuti drugog poluvremena obrana Werdera ponovno je zaboravila na poljskog napadača koji se sjajno snašao na precizno ubacivanje Thomasa Muellera i postigao svoj drugi pogodak. Od 66. do 76. minute uslijedio je raspad momčadi iz Bremena kojoj su Bavarci utrpali još tri gola.

Nakon odličnog dvostrukog dodavanja s Muellerom, Bayernov kapetan Philipp Lahm ušao je u kazneni prostor i s desetak metara pogodio za 4:0. Mueller je u 73. minuti bio asistent i za peti pogodak. Na njegovo dodavanje u srce kaznenog prostora natrčao je Ribery i precizno poslao loptu pod gredu.

U 77. minuti Robert Lewandowski kompletirao je hat-trick sigurno izvedenim kaznenim udarcem kojeg je sudac Dingert opravdano dosudio.

U subotu je na rasporedu šest od preostalih osam utakmica 1. kola u kojima se sastaju: Koeln - Darmstadt, Augsburg - Wolfsburg, Borussia Dortmund - Mainz, Eintracht Frankfurt - Schalke, HSV - Ingolstadt (15:30) i Borussia Moenchengladbach - Bayer Leverkusen (18:30). U nedjelju će kolo zaključiti Hertha - Freiburg (15:30) i Hoffenheim - RB Leipzig (17:30).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider