Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Buljat ipak kažnjen: Šaka vrijedna 30 tisuća kuna

Iako su pred disciplinskim sucem prije nekoliko dana očito lagali kako nije bilo udaranja između njih dvojice na utakmici 13. kola između Varteksa i Hajduka, Hajdukovac Jurica Buljat i Varaždinac Matija Smrekar novčano su kažnjeni za svoje neprimjereno ponašanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, kod jednog ubacivanja u 90. minuti došlo je do naguravanja između spomenutih igrača, a usporena snimka otkrila je kako je Varteksov igrač prvo glavom udario igrača Hajduka Buljata da bi ga ovaj na to potegao šakom u glavu kao u nekom obračunu koji se može vidjeti prije na tribini nego na terenu. 

>> Nešto je trulo u sudačkoj organizaciji

Tada su se izvukli, no znalo se da će prava kazna tek uslijediti.

Prije nekoliko dana ovi su se igrači našli zagrljeni pred disciplinskim sucem Prve HNL Krešimirom Vlajčevićem. Anđeoskih lica ispričali su priču kako obračuna pravog ustvari nije bilo makar je cijela zemlja vidjela snimku.

No Vlajčević se nije dao prevariti pa je tako Disciplinska komisija HNS-a Buljatu 'smjestila' 30 tisuća kuna kazne, a Varaždinac Matija Smrekar zaradio je 'samo' 4 tisuća kazne. 

No novčana kazna ne znači da će pauzirati i neke utakmice pa su se obojica, možemo slobodno reći, i izvukli. Još ako njihovi klubovi ulože žalbu i novac bi mogao ostati u njihovim džepovima. 

'Utvrđeno je da su težina prekršaja i njegove posljedice tako malog intenziteta, odnosno da posljedica niti nema', misli disciplinski sudac Vlajčević.

Ipak, Vlačević je napravio mali propust. Na temelju videosnimke utvrđeno je Buljatovo udaranje Smrekara, no ne i obrnuto.

'U pogledu odgovornosti Matije Smrekara uvidom u TV snimku se nije moglo na nesumnjiv način utvrditi da bi udario ili napao protivničkog igrača', rekao je Vlajčević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider