Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
grande gigi

Novi rekorder i gospodin: I Mandžo dobio lijepu zahvalu od svog idola

Gianluigi Buffon novi je rekorder Serie A, a njegova zahvala pokazala je koliko je velik čovjek.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

On je legenda ne samo Juventusa već i cijele Serie A. Gianluigi Buffon ima napunjenih 38 godina, no i dalje brani u sjajnoj formi. Umalo je prošle godine okrunio karijeru osvajanjem Lige prvaka. Samo to mu nedostaje da upotpuni veliku karijeru.

No, ovog vikenda je stigla vrijedna kruna. Gigi je novi kralj Serie A, postavio je novi rekord po minutama bez primljenog pogotka. Svladali su ga tek udarcem s bijele točke u 4:1 pobjedi u gradskom derbiju protiv Torina.

Prije toga je Buffon izdržao 973 minute bez primljenog pogotka, čime je za 44 minute nadmašio rekord Milanova čuvara mreže Sebastiana Rossija iz 1994. godine.

Vratar Juventusa već 15 godinu u nizu poslije utakmice je zahvalio suigračima što su mu omogućili da sruši rekord star 22 godine. Na Facebooku je objavio zahvalu baš svakom suigraču poševši od rezervnog vratara Neta.

Za Barzaglija je napisao da ga treba odmah klonirati, Lichsteineru da je pluća i noge ovog Juventusa, Pogbi da ne igra nogomet već ga inovira, Dybali da je s razlogom nosi broj 21 koji su nosili Zidane, Thuram i Pirlo. Za Khediru je napisao da je pravi čovjek na pravom mjestu, Chielliniju da nikad ne odustaje, a lijepo je opisao i našeg Marija Mandžukića.

''Prvi koji napada i uvijek prvi koji brani'', dobro je opisao Buffon hrvatskog napadača koji je baš zbog toga izrazito cijenjen u momčadi Juventusa.

Inače, Gigi Buggon je i jedan od Mandžinih uzora iz mladosti. Kao dječak je imao njegov poster na zidu i legendarni vratar je i jedan od razloga Mandžine simpatije prema Staroj dami, što je na kraju i dovelo do transfera.
 

 

Nessun record è figlio di un singolo e non si è numeri 1 fuori da un gruppo: allora voglio dire grazie a……Neto per la...

Posted by Gianluigi Buffon on 20. ožujka 2016

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider