Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mandžo asistirao

VIDEO Juve na krilima Pogbe protutnjao gradskim derbijem, rekord Buffona

Juventus je nakon bolnog ispadanja u Ligi prvaka pronašao snage za slavlje u gradskom derbiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Juventusa s uvjerljivih su 4-1 svladali Torino te zadržali pobjednički niz u talijanskom prvenstvu nakon bolnog poraza u produžetku od Bayerna i ispadanja iz Lige prvaka, a vratar Gianluigi Buffon postavio je novi rekord Serie A po minutama bez primljenog pogotka.

Sve dok ga u 48. minuti utakmice nije svladao Belotti iz kaznenog udarca, Buffon je izdržao 973 minute bez primljenog pogotka, čime je za 44 minute nadmašio rekord Milanova čuvara mreže Sebastiana Rossija iz 1994. godine.

Prvo ime dvoboja bio je Paul Pogba koji je u 33. minuti postigao prekrasan vodeći pogodak za Juventus, a potom još dvaput asistirao za pogotke Španjolca Alvara Morate u 63. i 77. minuti. Morata je u igru ušao u 32. minuti umjesto Argentinca Paula Dybale koji se ponovno ozlijedio.

Uz Dybalu napadački dvojac Juventusa činio je naš reprezentativac Mario Mandžukić koji je u 42. minuti prsima spustio loptu za Sammija Khediru koji je bio u naletu, prošao kroz razrijeđenu obranu Torina i svladao Padellija za vodstvo "stare dame" 2-0. Khedira ipak nije završio utakmicu, jer je u 87. minuti zbog prigovora sucu Rizzoliju zaradio izravni crveni karton.

U završnici utakmice Verona - Carpi, u kojoj su gosti slavili s 2-1, pocrvenio je i hrvatski napadač Ante Rebić, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena. Rebić je u 82. minuti zaradio prvu opomenu, a osam minuta poslije i drugu, zbog koje mu je sudac Russo pokazao put u svlačionicu. Strijelci za Carpi bili su Di Gaudio (42) i Lasagna (67), a Ionita (63) je postigao jedini pogodak za Veronu koja je čvrsto prikovana za dno ljestvice s 19 bodova iz 30 utakmica.

Carpi se pobjedom izvukao iz opasne zone, a Udinese je osvojio važan bod na gostovanju kod sedmoplasiranog Sassuola odigravši 1-1. Zapata je u 8. minuti doveo goste u vodstvo, a konačnih 1-1 postavio je Politano u 64. minuti. Za domaće je cijelu utakmicu odigrao Šime Vrsaljko, a Stipe Perica ostao je na klupi Udinesea.

Fiorentina je na gostovanju kod Frosinonea odigrala mršavih 0-0 i nastavila niz utakmica bez pobjede. Nikola Kalinić je predvodio napad 'viola', ali je uspio samo zaraditi žuti karton u 81. minuti, zbog udarca laktom. Milan Badelj je bio u igri do 72. minute.

Juventus je vodeći sa 70 bodova, drugoplasirani Napoli ima 64 boda i utakmicu manje, treća je Roma sa 60 bodova, a četvrta Fiorentina s 55. Na začelju su Palermo s 28 bodova, Frosinone s 27 i Verona s 19.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider