Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni su kao vino

Ove legende ne žele u mirovinu: "Možda ću igrati do 65. godine!"

Dva veterana su gotovo istovremeno izjavila da ne razmišljaju o nogometnoj mirovini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oni su obilježili zadnjih 15 godina svjetskog nogometa, ali motiva im ne nedostaje i ne planiraju povlačenje iz nogometa. Zlatan Ibrahimović i Gianluigi Buffon su gotovo istovremeno izjavili kako se ne osjećaju staro i da o mirovini ne razmišljaju.

„S 38 godina se još ne osjećam staro. Hoću li reći zbogom za 10 ili 15 godina? Tko zna, možda ću igrati do 65. godine,“ rekao je Buffon za talijanski Tuttosport.

Iako je u svibnju najavio da će se umiroviti s 40 godina, ova je izjava, iako izrečena u šaljivom tonu, dala naznake da ćemo Buffona i u petom desetljeću života gledati među vratnicama. Ne bi to bilo prvi put da gol Juventusa i Italije brani vratar koji je prešao četrdesetu – trenutni rekorder talijanske reprezentacije je legendarni Dino Zoff koji je zadnju utakmicu odigrao s 41 godinom i 89 dana!

„Ja sam kao crno vino“

Na drugom kraju Europe slično razmišlja i Zlatan Ibrahimović. Ibra je u odličnoj golgeterskoj formi, a čini se da su se s golovima vratile i njemu svojstvene izjave. 

„Iako mi je 35, u glavi imam 20. Mislim da bih mogao igrati do 50., ali to ne ovisi o meni. Što sam stariji to sam bolji, kao crno vino! Volite li crno vino? Ja sam savršen primjer toga, što sam stariji bolje igram,“ rekao je Ibrahimović za Manchester Evening News.

Na početku sezone je bio žestoko kritiziran, ali je pronašao formu i začepio usta kritičarima. U zadnje dvije utakmice je postigao tri gola za važnih šest bodova Manchester Uniteda koji polako hvata priključak za vodećom petorkom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider