Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I ranije davao ostavke

Brleković otkrio je li ovo Mamićev kraj i što će se promijeniti u hrvatskom nogometu

Neugodno iznenađeni i zatečeni. To je sukus razmišljanja predsjednika HNS-a Davora Šukera oko odlaska Zdravka Mamića s mjesta prvog dopredsjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Dopredsjednik Zdravko mnogo je učinio za razvoj i napredak nogometa u Hrvatskoj. Ovo se odnosi na klupski i nogomet na razini Saveza. Strpljiv u ophođenju i nadasve korektan u odnosima, uvijek se zalagao za zajedničko djelovanje svih tijela Saveza. Bio je inicijator novih aktivnosti koje su Savez tako visoko rangirale u Europi i čitavom svijetu. Njegova sklonost aktivnostima u radu i uspjesima nogometa mladih bila je temelj mnogih aktivnosti u tom području", izjavio je u priopćenju Šuker.

Ivan Brleković bio je 11 godina u HNS-u, jedno vrijeme i dopredsjednik te jako dobro poznaje odnose u kući našeg nogometa i tvrdi:

''Ovo nije definitivni odlazak Zdravka Mamića jer je i ranije davao ostavke pa se vraćao i odlazio. Evidentno je da su sve te optužbe USKOK-a, ali i Remetinec, ostavile traga na njegovu zbilju.''

Brleković ističe kako će se Zdravko Mamić okrenuti pripremanju kvalitetne obrane u postupku u kojem kaže nije bez šansi. Kada je nogomet u pitanju, Brleković naglašava kako se neće puno stvari promijeniti jer je Mamić tu postavio mrežu svojih poltrona.

''Dakle Zdravko Mamić će i dalje imati jak utjecaj na sva zbivanja u Hrvatskom nogometnom savezu, dok će tamo egzistirati ova postojeća garnitura koju je postavio poput pijuna na šahovskoj ploči.''

Puno toga ovisi naravno o izborima kada su u pitanju odnosi snaga u vrhu našeg nogometa.

''Bitno je vidjeti kako će proći sljedeći parlamentarni izbori, kako će se resorno ministarstvo postaviti i regulirati stvari oko sporta, a posebno oko nogometa.''

Iako je u roku od pet i pol mjeseci napustio funkcije i u Dinamu i u HNS-u, Zdravko Mamić je definitivno prejaka figura hrvatskog nogometa da bi njegov utjecaj nestao preko noći.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider