Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Roje se sumnje

Glas iskusnog stručnjaka: "Išlo se ciljano na Srnu. To je možda namještaljka"

U Dnevniku Nove TV o „slučaju Srna“ porazgovarali smo s uvaženim hrvatskim liječnikom Božidarom Fučkarom, osnivačem hrvatske antidopinške kontrole.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku je u srijedu šokirala vijest iz ukrajinskih medija koji su objavili da je dugogodišnji kapetan Šahtara Darijo Srna pao na doping-testu. Vijest je iznenadila mnoge – Srna je na glasu kao veliki profesionalac, a Šahtar kao veliki klub u kojem se pazi na detalje.

Povodom pada na doping-testu oglasio se i Darijo Srna priopćenjem u kojem je objavio da se povlači iz svih natjecanja kako bi se posvetio svojoj obrani.

Puno je još toga u ovom slučaju nerasvijetljeno, a o svemu smo detaljnije porazgovarali s našim gostom, dr. Božidarom Fučkarom, osnivačem hrvatske antidopinške kontrole.

Dopinški tkst rađen je izvan terena. Što nam to može sugerirati?
„Testovi se rade na utakmicama i izvan terena, u vrijeme kada nema natjecanja. Što se mene tiče, kada smo mi radili kontrole izvan natjecanja, bili smo u dosluhu, imali smo sumnju koju su nam posijali pa smo kucali na vrata sportaša. Dakle, ovo je kod Srne ciljano, jer išlo se izvan natjecanja upravo na njegovu adresu. Tu je sad, moram posumnjati po mom iskustvu, pitanje je li mu netko dan-dva prije dao nešto, pa je upravo očekivao da će ga otkriti. Vuče me da je to možda namještaljka. Znamo da je tako nastradao Ademi, a i ostali naši sportaši koji su slučajno pali.“

Dakle, slažete se sa Srnom da ako i jest pozitivan, da nije znao da uzima nedozvoljena sredstva.

„Da, on nije znao, u konačnici nije znao ni Čilić, ni Sandra Perković, ni Dominiković... ma cijela jedna pledaja naših sportaša koji nisu ni znali. Sjetimo se da su Slovenija i Belgija imali sportaše koji su uzimali kontaminirano meso, u biftecima je bio stanozolol, najjači anabolik. Zašto? Jer je mesar kupovao meso od životinja koje su filali anabolicima“, kazao je Fučkar.

Cijeli razgovor s dr. Fučkarom pogledajte u videoprilogu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider