Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tek su mu 24

Borussia napokon uzvratila Bayernu: Mario Götze se vratio kući!

Strijelac pogotka kojim je Njemačka trijumfirala na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, 24-godišnji ofenzivni vezni igrač Mario Götze vraća iz Bayerna u Borussiju, potvrdio je klub iz Dortmunda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Götze je bio dio šampionske momčadi Borussije Dortmund pod vodstvom Jurgena Kloppa, a u ljeto 2013. godine je uz odštetu od 37 milijuna eura prešao iz Dortmunda u redove najvećeg suparnika Bayerna.

"Kad sam otišao iz BVB-a u Bayern bila je to svjesna odluka i to ne skrivam. Tri godine poslije, kao 24-godišnjak, drugačije gledam na tu svoju odluku. Potpuno mi je jasno da mnogi navijači nisu mogli razumjeti zašto sam tako odlučio. No, danas to ne bih učinio. Sad kad se vraćam kući, cilj mi je svojim igrama u to uvjeriti sve ljude, a posebno one koji me ne dočekuju raširenih ruku. Želim ponovno igrati na najvišoj razini, za sve nas, za klub i Borussijine navijače", izjavio je Mario Götze u pismenom priopćenju.

Bude li sve u redu na liječničkom pregledu, Götze će s Borussijom potpisati četverogodišnji ugovor s istekom 30. lipnja 2020. godine.

"Osobno sam vrlo zadovoljan što se Mario odlučio vratiti u Borussiju. Od njegovog odlaska 2013. uvijek sam se nadao da će nam se jednog dana vratiti, izjavio je prvi operativac kluba iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

Sportski direktor Michael Zorc naglasio je kako je Borussia u Götzeu dobila "jednog od najkreativnijih veznih igrača u Europi, kojemu su tek 24 godine".

"Imao je više opcija, a on je svjesno izabrao povratak u svoj matični klub, što nije bila nimalo laka odluka", dodao je Zorc.

Götze je u tri sezone provedene u Muenchenu odigrao 114 utakmica za Bayern u kojima je postigao 36 pogodaka i imao 24 asistencije. Prije odlaska u Bavarsku, Goetze je u 116 utakmica za prvu momčad Borussije postigao 31 pogodak uz 44 asistencije.

Financijski detalji prijelaza nisu javno obznanjeni, ali se nagađa da je Borussia za povratak Götzea platila odštetu u visini od 26 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider