Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Još samo 90 minuta

Kakav bi to poklon bio: Love rekord star 51 godinu na 107. rođendan

Igrači i navijači ovog njemačkog kluba su domaći stadion doslovno pretvorili u neosvojivu tvrđavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stadion Borussije Dortmund Signal Iduna Park, poznatiji kao Westfalen, je ove godine doslovno neosvojiva tvrđava. Momčad Borussije u 2016. još nije izgubila na domaćem terenu što im je zadnji put pošlo za rukom davne 1965. godine.

Te je godine Borussia na svom terenu odigrala 18 utakmica u kojima je ubilježila 15 pobjeda i tri remija. Međutim, takav je učinak tada bilo ipak nešto lakše ostvariti iz jednostavnog razloga što se igralo manje utakmica.

Današnja je Borussia 2016. odigrala 24 utakmice na „tri fronta“. U prvenstvu su upisali 12 pobjeda uz pet remija, u europskim natjecanjima su pobijedili četiri puta i dva puta odigrali neriješeno, a u kupu su ostvarili jednu pobjedu nakon jedanaesteraca.

Može li Augsburg napraviti ono što Real i Bayern nisu mogli?

Rekord star 51 godinu je udaljen samo 90 minuta. U utorak im u goste dolazi Augsburg, a novi bi klupski rekord bio savršen rođendanski poklon za navijače Borussije koja danas slavi 107. rođendan.

Iz Dortmunda puni plijen nisu uspjele odnijeti ni mega momčadi Real Madrida i Bayerna pa je teško očekivati da će to poći za rukom 12. momčadi Bundeslige Augsburgu. Ovaj veliki uspjeh Borussia može dobrim dijelom zahvaliti svojem 12. igraču – fanatičnim navijačima poznatima kao Žuti zid.

Pred Žutim zidom i Borussijom je još samo 90 minuta u kojima moraju ostati neporaženi. I jedni i drugi će sigurno dati sve od sebe što potvrđuje i izjava Thomasa Tuchela.

„Nećemo postaviti taj rekord tako što ćemo pričati o njemu, nego tako što ćemo pomaknuti granicu vlastitih mogućnosti,“ rekao je Tuchel uoči utakmice koja bi mogla ući u povijest njemačkog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider