Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A ima i pobunjenika

"Bolesna" lova: Sky iskrcao ogroman iznos za engleske niželigaše

Nisu samo klubovi iz Premierlige ti koji na Otoku zarađuju ogroman novac od TV prava.

Championship (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Britanska televizijska kuća Sky platila je vodstvu Engleske lige (EFL) 668 milijuna eura za petogodišnji ugovor za TV-prava za utakmice Championshipa, League One, League Two, kao i dva Kup natjecanja.

Ugovor se počinje primjenjivati od 2019. godine, a u odnosu na dosadašnji ugovor veći je za 36 posto.

Vodstvo EFL-a je jednoglasno prihvatilo ponudu Skyja, premda je čak 15 klubova Championshipa tražilo od vodstva lige da odbije ponudu nezadovoljno financijskim uvjetima.

Pobunjenike su predvodili Aston Villa, Derby County i Leeds United snažno kritiziravši ponudu, no odbor EFL-a je odlučio kako je to najbolja opcija za 72 kluba koja su pod njihovom kapom.

"Nakon što smo u potpunosti razmotrili sve detalje ugovora, sve njegove implikacije, ali i rizike, odbor EFL-a je uvjeren da je postignut pravi posao. Ovaj ugovor donosi financijsku stabilnost za sve klubove", kazala je privremena predsjednica EFL-a Debbie Jevans.

Championship je najbogatija drugoligaška liga na svijetu, te ukupno sedma u Europi, a prošle sezone klubovi iz drugog razreda engleskog nogometa imali su prosjek od 20.130 gledatelja po utakmici.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider