Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva čast

Grande Zvone: Boban i službeno postao drugi čovjek FIFA-e!

Stigla je i konačna potvrda da je Zvonimir Boban postao drugi najmoćniji čovjek u svjetskom nogometu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban službeno je potvrđen kao novi član ureda novoizabranog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Giannija Infantina, objavljeno je na FIFA-inom službenom internetskom portalu (fifa.com).

U vijesti kojom se potvrđuje imenovanje Zvonimira Bobana kao posebnog Infantinovog savjetnika za nogometna pitanja te bivšeg glavnog tajnika Norveškog nogometnog saveza Kjetila Siema za strateška pitanja, istaknuto je kako je po završetku sjajne igračke karijere Boban ostao vrlo aktivan.

"Diplomirao je povijest, a upravo završava doktorat iz komparativne književnosti na zagrebačkom sveučilištu. Osim toga, piše kolumne i članke vezane za nogomet u hrvatskom dnevniku Sportske novosti, kao i za talijanski Gazzetta dello Sport. Radio je i kao stručni analitičar za talijansku televiziju Sky", podrobno su u priopćenju opisane Bobanove post-igračke aktivnosti.

Nedavnim izborom Fatme Sambe Diouf za prvu ženu u ulozi glavne tajnice FIFA-e, kao osnaživanjem svog ureda savjetnicima poput Bobana i iskusnog operativca Siema, Gianni Infantino pokazuje da će na drugačiji način voditi jednu od najbogatijih i najmoćnijih svjetskih sportskih organizacija, nego što je to činio njegov prethodnik Sepp Blatter.

Prije samo koji dan Dario Šimić, inače predsjednik Hrvatske udruge nogometni sindikat, gostovao je u Dnevniku Nove TV u kojem je rekao objasnio Bobanovu novu veliku funkciju u FIFA-i.

Prošlo je malo više od 26 godina od Bobanovog legendarnog udaranja milicajca na Maksimiru na utakmici Dinama i Crvene zvezde. Policajci su tada zamalo pucali u leđa kapetanu Dinama, no srećom razum je prevladao i toliko godina kasnije, u glavnom gradu Meksika, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino imenovao je Bobana za posebnog savjetnika za nogometna pitanja.

Dario Šimić također je bio tamo, a objava fotografije odabranog društva bila je još jedna najava onog što je danas konačno potvrđeno.

Infantino je oko sebe okupio 'momčad legendi'. Zvonimir Boban već ga je pratio u obilasku budućih domaćina SP-a Rusije i Katara i kao takav vjerojatno je postao najmoćniji Hrvat u svjetskom nogometu.

Zvone Boban, od buntovnika, legende Milana i kapetana brončane Hrvatske do desne ruke predsjednika FIFA-e. To je put čovjeka koji je preskočio mučno stanje u domaćem nogometu i stigao do samog vrha piramide.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider