Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu nove promjene

Šimić za Novu TV o Fifinom kongresu i Bobanovoj ulozi: Mislim da je to velika stvar

Na Fifinom kongresu u Meksiku bio je i hrvatski dvojac Dario Šimić i Zvonimir Boban. Povodom toga Dario Šimić, inače predsjednik Hrvatske udruge nogometni sindikat, gostovao je u Dnevniku Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Meksiku se održao kongres krovne svjetske nogometne organizacije Fife, prvi nakon što je Gianni Infantino postao predsjednik. Kongres je bio poseban i za Hrvatsku jer su tamo bila i čak tri hrvatska predstavnika - predsjednik HNS-a Davor Šuker te njegovi bivši suigrači iz reprezentacije Zvonimir Boban i Dario Šimić. Dario Šimić potvrdio nam je da je na tragu Infantinove najave kako želi da bivši igrači budu više uključeni u rad Fife, oformljen je takozvani 'legend team'.

Bili ste u Meksiku s novim predsjednikom Fife Giannijem Infantinom, ono što sve najviše zanima je koja je vaša uloga, ali i uloga Zvonimira Bobana, koji se čak i na službenoj stranici Fife spominjao kao savjetnik novog predsjednika Infantina?

''Bio sam tamo, atmosfera je bila stvarno fantastična. FIFA je oformila tim legendi, čiji sam ja isto član, a on će se brinuti o promociji nogometa te će eventualno davati sugestije o novitetima u Fifi. Što se tiče mene, ja sam zasad predsjednik Hrvatske udruge nogometni sindikat i još ima vremena za Fifu, dok Zvone stvarno ima fenomenalnu funkciju i svi smo ponosni na njega. On će biti glavni čovjek što se tiče nogometa i bit će zadužen za razvoj istog te odnos s reprezentacijama. Mislim da je to velika stvar'', izjavio je Šimić za Dnevnik Nove TV.

FIFA je prvi puta u povijesti za glavnog tajnika dobila ženu, uključila je u rad bivše igrače i najavila još promjena. Mislite li da bi na tragu tih promjena trebao krenuti i Hrvatski nogometni savez?

''Samim izborom gospodina Infantina i samim dolaskom Zvonimira Boban se vidi kako se želi ići drugim putem i da se stvarno žele napraviti promjene u svjetskom nogometu. I to će se, vjerujete mi, iz ovog što sam vidio početi događati vrlo brzo. Što se tiče HNS-a, to je neka druga priča. Tu ima dosta stvari da se napravi, a prvenstveno moramo vratiti povjerenje u hrvatski nogomet i srediti infrastrukturu koja je rak rana našeg nogometa.''

Pred nama je Europsko nogometno prvenstvo, kako prognozirate nastup hrvatske reprezentacije u Francuskoj, odnosno kako vidite atmosferu uoči samog odlaska u Francusku?

''Mislim da Hrvatska ima odličnu momčad i da se stvarno možemo nadati najvećim uspjesima. Nećemo više govoriti da je samo dovoljno proći skupinu, mislim da je ovo momčad koja zaslužuje minimalno četvrtfinale ili čak polufinale. Sve ispod toga možemo smatrati neuspjehom.''

Bili ste član Vatrenih, imate 100 nastupa za reprezentaciju. Ovih se dana ponovno potegnula priča o povratku Eduarda, ali i nepozivanju Lovrena. Kako vi kao bivši igrač gledate na takve stvari oko reprezentacije?

''Ovo što se dogodilo s Lovrenom sigurno nije dobro prije odlaska na jedno tako važno natjecanje. Neću ulaziti u to tko je kriv, ja sam kao predsjednik Udruge nogometaša subjektivan po pitanju igrača. No, mislim da se to moglo izbjeći. Što se tiče Eduarda, on je sigurno kvalitetan, ali imamo puno napadača i na izborniku je da odabere tko mu je najpotrebniji. Izbor je više-manje u redu.

I za kraj kako gledate na finale Lige prvaka u kojem ponovno imamo svog predstavnika?

''Real je za mene favorit, ima bolju momčad i u 90 minuta mislim da su bliže pobjedi'', zaključio je Dario Šimić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider