Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O proslavi i rasprodaji

Bjelica poručio: Nećemo ovdje stati. Ova momčad može jako daleko

Trener Modrih u odličnom se raspoloženju raspričao nakon što su njegovi igrači osigurali "europsko proljeće".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nenad Bjelica iznio je svoj prvi dojam nakon utakmice Dinamo - Spartak Trnava.

"Uh, što reći... Jako sam ponosan na to što sam s ovim dečkima i s ljudima u klubu postigli ovaj rezultat. Vi mene znate, mi se nećemo ovdje zaustaviti, možemo jako daleko, ova momčad može jako puno. Sada je osnovni cilj biti prvi u skupini, vjerujem da ćemo to i ostvariti. Zahvaljujem se navijačima i ljudima koji su vjerovali u mene."

Komentar utakmice?

"Možda smo u prvih nekoliko minuta bili nervozni, a onda smo krenuli i napravili puno šansi. Nakon što je Spartak dao gol bilo je malo nervoze, ali brzo smo to prebrodili. Nismo protivniku dali ni minimalnu šansu da nas ugrozi."

Dojam je da niste svjesni što ste napravili?

"Vidjeli ste kako napadamo u sudačkom vremenu, to rade velike momčadi, momčadi koje imaju potencijal velike momčadi. Možda nismo svjesni što smo napravili, to će doći tek kasnije. Ne tražim pobjede od svojih igrača nego da daju sve od sebe. I oni to daju. Jako sam ponosan na njih."

Koliko ova momčad ima još potencijala i kako se prešaltati na HNL?

"Momčad je pokazala da se jako brzo može prebaciti na HNL. Igramo s Lokomotivom, neće biti lako, ali imamo širok kadar. Imamo veliki potencijal, pogledajte koliko nam igrača nedostaje, koji tek trebaju doći, a i bez njih imamo širok kadar. Idemo pobijediti Fenerbahče i Anderlecht. Neću ništa obećavati osim maksimalne predanosti i ozbiljnosti."

Može li Dinamo do novog povijesnog uspjeha na proljeće?

Ukupno glasova:



Kako će igrači proslaviti?

"Vidjet ćemo, mislim da će biti proslava. Ako bude, trenirat ćemo poslijepodne. Nemamo previše vremena, očekuje nas Lokomotiva u sljedećem kolu HNL-a, ali mislim da ovaj trenutak zaslužuje proslavu", kazao je Bjelica.

Je li ovo vaša najveća pobjeda u karijeri?

"Ne znam, nisam o tome razmišljao. Neki dan mi je jedan igrač rekao da svi su htjeli ići iz Dinama, a sada nitko ne želi. To je moja najveća pobjeda."

Bojite li se da će netko otići na zimu? Razmišljate li o pojačanjima?

"Mislim da nitko neće otići žuriti iz Dinama, mislim da ćemo ostati u ovom sastavu ostati do ljeta. Ako ne, ako dođe neka nemoralna ponuda, mi ćemo pravodobno reagirati."

Kome posvećujete pobjedu?

"Cjelokupnoj Dinamovoj familiji, kada znamo da 49 godina nije prošao u europsko proljeće. Nije to samo otkako sam ja došao, ovaj Dinamo se slaže godinama, mnogo je ljudi na tome radilo."

Jesu li vremenski uvjeti utjecali na plan igre?

"Nismo, mi smo navikli igrati po magli. Mi svaka četiri dana igramo po magli. Ideja je bila biti skoncentriran, tražiti trokute na njihovoj strani. Šteta što u prvom dijelu nismo postigli još pokoji gol, ali najvažnije je da smo pobijedili."

Nekoliko ste mjeseci u Dinamu, a spominje vas se kao najboljeg trenera u povijesti kluba.

"Ne razmišljam o tome, usredotočen sam na rad. Jako volim pobjeđivati, Dinamo mi daje te mogućnosti. Sad, jesam li među boljim trenerima ili nisam, to neka drugi procjene. Dat ću sve od sebe dok sam u Dinamu", zaključio je Bjelica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider