Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moderni, brzi i atraktivni

Bjelica gledao Benficu uživo i ostao zapanjen: "Vrhunska ekipa, najbolji od svih s kojima smo igrali"

Benfica nastavlja s odličnim igrama u portugalskom prvenstvu. U ponedjeljak su upisali osmu uzastopnu pobjedu, a na tribinama Luža bio je i Nenad Bjelica koji je ostao oduševljen igrom prvog idućeg Dinamova europskog suparnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Benfica je rutinski odradila posao protiv slabašnog Chavesa. Završilo je 4:0, a već su do poluvremena vodili 3:0. U nastavku susreta portugalski velikan je zabio još jedan gol za osmu uzastopnu ligašku pobjedu. Strijelci su bili Rafa Silva, Joao Felix , Haris Seferović i Jonas.

Kako bi što bolje snimio suparnika uoči utakmice Dinamo - Benfica, na stadionu u Lisabonu bio je i strateg Modrih Nenad Bjelica koji je itekako imao što zapisati u svoju bilježnicu.

"Sigurno najbolja od svih momčadi protiv kojih sam vodio Dinamo u Europi, bolja i od Young Boysa. Vrhunski individualci, jako brzo igraju, imaju talentirane i brze igrače", nahvalio je Bjelica Benficu 10 dana uoči prvog sraza za kojeg je Dinamo pustio ulaznice u prodaju.

Seferović zabija kao na traci

Trener Dinama mogao je vidjeti modernu momčad koja igra brz, atraktivan i efikasan nogomet. Zabrinuti bi ga mogao 27-godišnji švicarski napadač Haris Seferović koji igra u čudesnoj formi, u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica zabio je čak 11 golova. Sjajno se nadopunjuje s mladim 19-godišnjim Joaom Felixom za kojim je počela utrka engleskih velikana Liverpoola i Manchestera, a za kojeg je Benfica stavila odštetnu klauzulu od 120 milijuna eura.

"Spoj mladosti i iskustva, vrlo nezgodni ako im se da prostora. Odličan Seferović, odličan Joao Felix, isto tako na stranama, Rafa i Pizzi, odlični igrači. Zaista vrhunska ekipa i sigurno najbolja od ovih s kojima smo igrali", kaže Bjelica.

Zasluge za sjajnu igru Benfice idu 42-godišnjem strategu Bruni Lagi. On je na klupu portugalskog velikana sjeo u siječnju ove godine i u 11 kola, momčad je upisala 9 pobjeda, 1 remi i 1 poraz, ali i postigla nevjerojatna 33 gola.

Benficu čeka Porto, Dinamo ide u goste Lokomotivi

"Radi se stvarno o visoko kvalitetnoj momčadi kojoj će se moći parirati samo sa maksimalnom koncentracijom u obje utakmice i to svih 11 igrača", istaknuo je Bjelica.

Lisabonski sastav sada očekuju dva važna gostovanja. U subotu Benfica ide na svoje najteže domaće gostovanje - na Dragau će odmjeriti snage protiv Porta, a onda 7. ožujka stiže u Zagreb na prvi susret osmine finala Europske lige protiv Dinama. Dinamo pak prije Benfice igra tek protiv Lokomotive u Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider