Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za prvaka

VIDEO Hoće li biti pojačanja? Pogledajte kako izgledaju Sammir i Guilherme

U nastavku prvenstva Rijeka i Dinamo vodit će bespoštednu bitku za naslov prvaka Hrvatske.

Još je samo pet dana ostalo do početka drugog djela HNL sezone, a očekuje nas uzbudljiv nastavak. Rijeka ima velikih 6 bodova ispred Dinama, a u pohodu na titulu trebao bi im pomoći Ante Kulušić. Veliko pojačanje u obrani stiglo je iz turske lige i od njega se puno očekuje.

S 30 godina i kontinuirano dobrim nastupima u bogatoj turskoj ligi, Ante Kulušić trebao bi biti značajno pojačanje u obrani Rijeke. S Rijekom je potpisao ugovor na šest mjeseci uz opciju produženja na dvije godine. Kao rođenom Šibenčaninu, cilj mu je Rijeci donijeti naslov prvaka.
"Ja mislim da će to biti na ponos svim mojim Šibenčanima."

Već je i debitirao i kao branič zabio dva pogotka. U Rijeci vjeruju da je to odlična najava dobre suradnje. Ivan Mance, sportski direktor Rijeke, ističe:

"Zadovoljni smo što je ovdje, jer znamo njegove kvalitete, koliko je utakmica odigrao u jednoj jakoj ligi kao što je turska. A uz to je i bio kapetan i zamjenik kapetana u svim klubovima u kojima je igrao, što govori o tome i kakav ima karakter."

"Igram cijeli život obranu, tako da kad odem prema naprijed, trudim se da napravim nešto jer ipak - golovi se pamte", kaže Kulišić koji je oduševio već u debiju, u pripremnoj utakmici protiv Domžala, kada je zabio dva gola.

Za golove trebao je biti zadužen Nikica Jelavić, no transfer na kraju nije realiziran. Čini se da je Rijeka digla ruke od bivšeg reprezentativnog napadača.
"Sad je bio moment, nije prošlo i idemo dalje. Tko zna hoće li nam se ponovno putovi sudariti", zaključio je tu priču sportski direktor Mance.

I dok je Rijeka predstavljala važno pojačanje, Dinamo je u miru i tišini svog Maksimira odradio prvi trening nakon povratka iz Turske. Koliko smo uspjeli osjetiti, u taboru Modrih vlada optimistično ozračje.

Kao potvrda tome najavljeno je i produženje ugovora treneru Petevu. Očito su u Upravi kluba zadovoljni načinom na koji vodi momčad i vjeruju da će na proljeće odvesti Dinamo do 12. uzastopnog naslova prvaka Hrvatske.

A lovu na taj cilj, Dinamu bi posebno trebali pomoći igrači koji su najbolje odradili pripreme. Branič Marko Lešković, napadač Armin Hodžić, te mladi Španjolac Olmo, ofenzivac koji je zabio tri pogotka na pripremama.
Tu su dakako Brazilci Sammir i Marcos Guilherme, no koliko točno mogu pomoći Dinamu saznat ćemo kroz prvenstvo.

U prvom kolu proljetnog djela, Dinamo će u subotu ugostiti Slaven Belupo, dok će Rijeka dan kasnije imati neugodno gostovanje kod trećeplasiranog Osijeka. U Dinamu se nadaju da bi se već tu mogao smanjti zaostatak za Riječanima.

Kome uoči nastavka HNL-a dajete više šanse za osvajanje naslova?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider