Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
agresivna momčad

Bitka za Euro: Hrvatska gostuje kod Engleza, Gračan ostao bez Jedvaja

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan održao je konferenciju za medije na početku okupljanja uoči doigravanja za Europsko prvenstvo 2015. i ogleda protiv Engleske 10. listopada u Wolverhamptonu i četiri dana kasnije u Vinkovcima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Izuzetno smo motivirani, puni samopouzdanja i velike želje da odradimo te dvije utakmice kako treba i izborimo plasman na EP. Bit će teško, Engleska je dominirala u svojoj skupini, dugo igra zajedno, ali i mi imamo kvalitetu. To smo pokazali", najavio je izbornik Nenad Gračan na početku priprema.

S popisa kandidata otpao je branič Bayer Leverkusena Tin Jedvaj zbog ozljede u zadnjoj ligaškoj utakmici. Umjesto njega pozvan Mato Miloš iz Spezije, a Ante Rebić dolazi u utorak zbog klupskih obveza.

"Engleska je agresivna momčad, ne preskače igru i moramo je udaljiti od gola. Vrlo su agilni u situacijama jedan-na-jedan prema naprijed, zato moramo biti gusti u sredini terena. Berahino je zabio već devet golova, zabio je u prvenstvu u Liverpoolu iz kaznenog udarca, golman Butland daje im sigurnost, posebno sam uočio i Redmonda", analizirao je Gračan.

"Međutim, na terenu smo 11 protiv 11 i igrači toga moraju biti svjesni. Možemo i sami sebi biti najveći neprijatelji ukoliko se ne budemo držali dogovora", dodao je.

Prva je utakmica na rasporedu u petak, 10. listopada u Engleskoj, a uzvrat se igra 14. listopada, dan poslije okršaja seniorskih reprezentacija Hrvatske i Azerbajdžana u Osijeku.

"Nadam se da ćemo u Vinkovce doći s pozitivnim, otvorenim rezultatom, a onda se nadam da će i eventualna pojačanja iz seniorske reprezentacije pomoći da ostvarimo veliki cilj", zaključio je izbornik.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider