Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rješenje problema

Bilić doveo pojačanje u napadu: 'Ponosan sam što ću igrati za njega'

Slaven Bilić doveo je novo pojačanje u nastojanju da ostvari što bolji plasman u prvoj sezoni u Premierligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Londonski nogometni klub West Ham, čiji je menadžer bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, doveo je pojačanje u napadu u posljednjem danu prijelaznog roka. 'Čekićari' su na svojoj službenoj stranici potvrdili, nakon što se već jedno duže vrijeme pretpostavljalo, da je na posudbu iz Fenerbahčea do kraja sezone stigao 28-godišnji Nigerijac Emmanuel Emenike.

"West Ham je veliki klub. Kada bih god imao priliku pogledao bih utakmicu. Jako sam sretan i jako uzbuđen što ću igrati ovdje", rekao je Emenike za klupsku televiziju, te pritom izrazio zadovoljstvo da će raditi s hrvatskim stručnjakom Bilićem.

"Bilića poznajem i pratim već godinama. Kada je on bio trener Lokomotiv Moskeve ja sam bio u moskovskom Spartaku. Kasnije je on došao u Bešiktaš kada sam ja bio u Fenerbahčeu. Poznajemo se i sretan sam da ću igrati za njega. 'Pratili smo se' u karijerama i zahvalan sam Bogu da smo danas ovdje i da da smo zajedno", rekao je vidno uzbuđeni Nigerijac.

"Premierliga je najbolja liga na svijetu. To je san svakog igrača da dođe i igra ovdje. Ja sam ovdje da igram i pridonosim momčadi", zaključio je u razgovoru Emenike.

S obzirom na ozljede Andyja Carrolla i Diafre Sakha, Emenike će Biliću dati dodatne opcije u napadu West Hama. Trenutno mu je jedini pravi napadač Enner Valencia, dok je Nikica Jelavić na izlaznim vratima kluba

Nigerijac je kao član Spartaka zaigrao u 42 utakmice i postigao 21 pogodak. U dresu Fenera je nastupio 55 puta i zabio je 16 golova. Dio ove sezone proveo je na posudbi u Al Ainu gdje je u 15 nastupa postigao devet golova. Za reprezentaciju je u 37 nastupa devet puta tresao suparničku mrežu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider