Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ujedno i najteži

Bilićeva utakmica sezone: Prvi od tri koraka do senzacionalnog trofeja

Točno mjesec dana od prve utakmice West Ham ima revanš na svom stadionu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA kupa s početkom u 20:00 na Boleyn Groundu se sastaju West Ham i Manchester United.

Još prije mjesec dana su ova dva kluba odmjerila snage na Old Traffordu, gdje nije bilo pobjednika, a rezultat je bio 1:1.

Zgusnuti kalendar, uvjetovan sudjelovanjem Manchestera u Europa ligi, ali i reprezentativnom stankom, doveo je do toga da se punih mjesec dana čekalo na veliki uzvrat.

U međuvremenu ova dva kluba posustaju u bitci s Manchester Cityjem za četvrto mjesto koje donosi nastup u kvalfikacijama za Ligu prvaka te se slobodno može reći da je za jedne i druge ovo najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Tim više što su iz FA kupa ispale četiri trenutno najbolje momčadi iz Premierlige (Leicester, Tottenham, Arsenal, Manchester City), ali i Liverpool i Chelsea.

Slaven Bilić u svojoj debitantskoj sezoni kao trener na Otoku nanizao je skalpove svih velikana engleskog nogometa, a jedini koji mu je ostao je Manchester United kod kojeg je dvaput gostovao, remiziravši u oba navrata (0:0 u Premierligi pa već spomenutih 1:1 u FA kupu).

Uspije li večeras trijumfirati, osim što bi možebitno smijenio Louisa van Gaala, stigao bi Bilić na samo dva koraka od osvajanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, gdje je West Ham triput otišao do kraja (1964., 1975. i 1980.).

Ždrijeb polufinala već je obavljen i Čekićari će, ako eliminiraju Crvene vragove, 23. travnja igrati na Wembleyju protiv Evertona. Dan kasnije na istom stadionu u drugom polufinalu će se sastati Crystal Palace i Watford.

Vjerojatni sastavi:

WEST HAM: Adrian, Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell, Noble, Kouyate, Emenike, Lanzini, Payet, Carroll

MANCHESTER UNITED: De Gea, Darmian, Smalling, Rojo, Blind, Carrick, Schneiderlin, Mata, Lingard, Martial, Rooney

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider