Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dudu za pobjedu Šahtara

Majstorija Coutinha utišala Old Trafford i izbacila ManUtd iz Europe!

Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u četvrtfinale Europa lige nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala na Old Traffordu odigrali 1-1 protiv Manchester Uniteda i tako obranili 2-0 pobjedu iz prve utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrtfinale su izborili i nogometaši Šahtara pobijedivši u Bruxellesu Anderlecht 1-0 golom Eduarda da Silve nakon što su u prvom susretu slavili 3-1. Dalje idu i Borussija Dortmund, Sevilla, Villarreal, Valencia, Sporting Braga i Sparta Prag. Ždrijeb četvrtfinala Europa lige je u petak u Nyonu.

Liverpool je u 'kazalište snova' doputovao s dva gola prednosti i uspio je obraniti veliku prednost odigravši 1-1 protiv najvećeg suparnika. United je do ogleda protiv Liverpoola na Old Traffordu u Europi pet puta igrao protiv engleskih klubova i pet puta slavio - protiv Tottenhama (1963/64), Evertona (64/65), Chelsea (07/08, 10/11) i Arsenala (08/09) . Međutim, protiv Liverpoola nije išlo.

ManUtd je poveo u 32. minuti golom Anthonyja Martiala koji je izborio kazneni udarac i sam ga realizirao. Liverpool je moga izjednačiti u 35. minuti kada je Daniel Sturridge iz slobodnog udarca uzdrmao vratnicu. U 40. minuti je zicer promašio Jordan Henderson. Ipak, 'redsi' su u 45. minuti izjednačili nakon Coutinhovog sjajnog prodora po krilu i još ljepše realizacije. U nastavku susreta vidjeli smo niz prilika na obje strane, no rezultat se više nije mijenjao. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret u redovima 'redsa'.

Sve golove s utakmice manchester Uniteda i Liverpoola možete vidjeti OVDJE.

Dudu zabio za pobjedu Šahtara

Branitelj naslova Sevilla je na Ramon Sanchez Pizjuanu pobijedio Basel 3-0 nakon što je prvi susret završio bez golova. Španjolci su pitanje pobjednika razriješili u posljednjih deset minuta prvog dijela postigavši tri gola. Dva je zabio Kevin Kameiro (44, 45), a jednog Adil Rami (35). Sevilla se tako u četvrtfinalu pridružila Villarrealu i Athletic Bilbaou pa će Španjolci imati tri predstavnika. Baš kao i u Ligi prvaka gdje su plasman među osam najboljih izborili Barcelona, Real Madrid i Atletico Madrid.

Nakon što je u prvom susretu slavio 3-1, Šahtar je u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 1-0, a pogodak odluke zabio je Eduardo da Silva u sudačkoj nadoknadi. Eduardo je Belgijancima zabio i u prvom susretu. Bivši napadač zagrebačkog Dinama i Arsenala ušao je u igru u 90. minuti, a dvije minute kasnije zabio za pobjedu. Darijo Srna je odigrao cijeli susret. Oba sastava su utakmicu završili s igračem manje. Kod Šahtara je isključen Kučer u 84. minuti, a dvije minute kasnije 'pocrvenio' je i Mbodji.

Borussija Dortmund je rutinski odradila gostovanje u Londonu pobijedivši Tottenham 2-1 nakon što je u prvom susretu slavila 3-0. Oba gola za njemački sastav je zabio Pierre-Emerick Aubameyang (24, 71), dok je poraz 'Spursa' ublažio Son Heung-Min (74).

Sporting je u Bragi pobijedio Fenerbahče 4-1 nadoknadivši poraz 0-1 iz prve utakmice. Incidentnu utakmicu u Portugalu je sudio Ivan Bebek, na koncu pokazavši čak tri crvena kartona gostima i ukupno još 10 žutih kartona. Domaćin je poveo golom Ahmeda Hasana u 11. minuti, no u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Alper Potuk. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 66. minuti kada je hrvatski sudac Ivan Bebek dosudio kazneni udarac za Bragu pritom isključivši gostujućeg stopera Mehmeta Topala zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. Josue je bio uspješan i Portugalci su poveli 2-1. Pet minuta kasnije Nikola Stoiljković je zabio za 3-1, a sve dvojbe oko pitanja putnika u četvrtfinale razriješio je pogodak Rafe Silve u 83. minuti. Do konca utakmice Fener je ostao bez još dvojice igrača, a isključeni su Alper Potuk (87) i Volkan Sen (87)

U ranije odigranim susretima plasman u četvrtfinale EL izborili su i Sparta Prag, Villarreal, te Valencija.

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala Europa lige (klubovi označeni * su prošli):

Bayer Leverkusen - *Villarreal 0-0 - prva utakmica 0-2

Valencia - *Athletic Bilbao 2-1 (Santi Mina 13, Aderlan Santos 37/Aritz Aduriz 75) - 0-1

Lazio Rim - *Sparta Prag 0-3 ( Borek Dočkal 10, Ladislav Krejči 12, Lukas Julis 44) - 1-1

Manchester United - *Liverpool 1-1 (Anthony Martial 32pen/Philippe Coutinho 45) - 0-2

Anderlecht - *Šahtar Donjeck 0-1 (EDUARDO 90) -1-3

*Sevilla - Basel 3-0 (Adil Rami 35, Kevin Gameiro 44, 45) - 0-0

Tottenham - *Borussia Dortmund 1-2 (Heung-Min Son 72/Pierre-Emerick Aubameyang 24, 71) - 0-3

*Braga - Fenerbahče Istanbul 4-1 (Ahmed Hassan Koka 11, Josue 69-11m, Nikola Đuza Stojiljković 74, Rafa Silva 85/Alper Potuk 45) - 0-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider