Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljirao u Ajaxu

"Rat" 5 klubova: I Bilićev West Ham želi Chelseajeva asa

Iza ovog mladića je odlična sezona u Ajaxu, a pred njim (očito) veliki transfer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prioritet kojeg je uoči ljetnog prijelaznog roka označio Slaven Bilić jest napadač, ali za West Ham, unatoč astronomskom iznosu dobivenom od TV-prava, stvari neće ići glatko jer igrači koji su im na meti imaju brojne ponude drugih klubova.

Izbor broj jedan je Timo Werner, 21-godišnji Nijemac koji je za hit prošlosezonske Bundeslige RB Leipzig zabio 21 gol.

No, problem je što Wernera Jurgen Klopp želi dovesti u Liverpool što automatski znači da, bude li Klopp imao ozbiljne namjere, West Ham nema šanse.

Odličan na Ajaxovu putu do finala EL-a

Čekićari ipak imaju alternativu, a to je Bertrand Traore, 22-godišnjak iz Burkine Faso koji je ove sezone igrao za Ajax i bio odličan. Zabio je devet golova u Eredivisie i četiri u Europskoj ligi u kojoj je Ajax izgubio u finalu od Manchester Uniteda.

UEFA ga je izabrala u momčad sezone u kojoj se našlo ukupno 18 igrača. Zajedno s njim na poziciji napadača su izabrani Zlatan Ibrahimović i Alexandre Lacazette.

West Ham je za Traorea spreman ponuditi 20 milijuna eura, a u svojim redovima žele ga još Everton, Borussia Monchengladbach, Lyon i Schalke.

Pored toliko zainteresiranih i činjenice da Antonio Conte ne računa na njega, za očekivati je da će vrlo skoro Traore biti prodan. Pitanje je samo - u koji klub?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider