Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Previše i za Van Gaala?

VIDEO Najskuplji u povijesti Benfice: Odlazi u United i ruši rekord

Portugalski mediji donose priču o velikom prelasku iz Lisabona u Manchester.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugalski Record na današnjoj naslovnici donosi kako je Renato Sanches "već spakirao kofere za put u Manchester" gdje bi trebao potpisati ugovor s Unitedom.

Renato Junior Luz Sanches, skraćeno Renato, 18-ogodišnji je iznimno talentirani veznjak Benfice kojem brojni stručnjaci prognoziraju veliku budućnost.

Record piše kako su Manchester United i Benfica postigli inicijalni dogovor da će mladi nogometaš karijeru nastaviti karijeru na Old Traffordu. Međutim, još ništa nije potpisano.

U ugovoru s Benficom, kojeg je prije dva mjeseca potpisao do 30. lipnja 2021., Renato ima klauzulu od 80 milijuna eura. Portugalci su svjesni da im taj iznos nitko neće platiti, čak niti rastrošni Louis van Gaal, te pokušavaju izvući što više novca.

Portugalci traže 40 milijuna eura odmah te još 20 milijuna kroz razne bonuse na temelju igračevih nastupa, golova, asistencija i osvojenih trofeja.

Konačan dogovor tek predstoji, a prilično je izvjesno da će Renato srušiti belgijskog reprezentativca Axela Witsela, za kojeg je Zenit Benfici platio 40 milijuna eura. Witsel je još najskuplji igrač u povijesti Benfice, ali pitanje je koliko će dugo taj njegov transfer biti najveći. Osim Renata, nadmašiti bi ga mogao i Goncalo Guedes, krilni napadač Benfice kojeg su Portugalci proglasili 'novim Cristianom Ronaldom'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider