Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velikani o velikanu

VIDEO Beckenbauer u šoku: Cruyff mi je bio poput brata

Reakcije uglednih članova nizozemskog društva i nekih od najistaknutijih svjetskih nogometaša na vijest o smrti Johana Cruyffa (68), koji je preminuo u četvrtak od raka pluća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reakcije uglednih članova nizozemskog društva i nekih od najistaknutijih svjetskih nogometaša na vijest o smrti Johana Cruyffa (68), koji je preminuo u četvrtak od raka pluća.

"Shrvani smo time što se sve ovo dogodilo tako brzo. Ja sam izgubio prijatelja, a Nizozemska velikog nogometaša koji je uvijek imao napredne ideje i koji je svoj život posvetio tome da odvede nogomet na najvišu moguću razinu. Njegova važnost za nizozemski nogomet bila je golema", rekao je predsjednik Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) Michael van Praag.

VIDEO Kung-fu gol davno prije Ibre: Sinu dao zabranjeno ime i razorio Real usred Madrida

"On je bio najbolji nogometaš kojega smo ikada imali", objavio je bivši nizozemski reprezentativni veznjak Ronald de Boer.

"Znali smo da je bio bolestan, ali zračio je optimizmom i bio je spreman na borbu. Ne samo da je bio najbolji nogometaš na svijetu u svoje vrijeme, već je bio sjajan analitičar. Mogao je vidjeti stvari u potpuno drugačijem svjetlu i izraziti mišljenje kojega se sami nikada ne biste sjetili", izjavila je nizozemska ministrica sporta Edith Schippers.

"Nizozemska je izgubila jedinstvenu i genijalnu zvijezdu koja je sportu dala novo lice. On je bio nizozemska ikona", riječi su nizozemskog kralja Willem-Alexandera.

"Čitav je svijet znao za njega, te kroz njega je saznao i za Nizozemsku", poruka je nizozemskog premijera Marka Ruttea.

"Johan Cruyff je bio veličanstveni igrač, jedan od najvećih ikada. Simbol za eleganciju u igri. Inspiracija. Izvor divljenja za navijače. On je zauvijek obilježio povijest nogometa", izjavio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

"Zauvijek ćemo te voljeti, Johan. Počivaj u miru", objavila je Barcelona putem svog Twittera.

"Duboko sam dirnut smrću svog najboljeg trenera i dobrog prijatelja. Hvala ti za sve, bit ćeš zauvijek u našim srcima", poručio je bivši branič Barcelone i Nizozemske, a sada trener Southamptona Ronald Koeman.

"U šoku sam. Ne sam da mi je bio dobar prijatelj, već mi je bio poput brata", rekao je legendarni njemački igrač Franz Beckenbauer, koji je igrao protiv Cruyffa u finalu Svjetskog prvenstva 1974. godine.

"Imao sam privilegiju da mi je Cruyff bio trener u Barceloni. On je bez dvojbe bio najbolji trener kojega sam imao, njegove poduke bit će zauvijek usađene u mene. Znao je najbolje od svih iskoristiti prednosti svakog člana momčadi", kazao je bivši brazilski napadač Romario.

"Rastužila me je vijest o smrti Johana Cruyffa. Nogomet je izgubio čovjeka koji je lijepu igru učinio još ljepšom više od bilo koga drugoga u povijesti", poručio je bivši engleski napadač Gary Lineker.

"Bio je jedan od onih nogometnih velikana koji bi vas uzbudili svaki put kada bi uzeli loptu. Publika je uvijek očekivala nešto veliko kada bi Johan bio na terenu. On nikada nije imao negativnih misli. Volio je nogomet, sport i život. Zasigurno spada u društvo najvećih igrača svih vremena zajedno s Peleom, Di Stefanom i Maradonom", riječi su engleske legende Bobbyja Charltona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider