Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad dosta

Bayern želi status kao Real i Barca: Zarađivali bi 200 mil. eura godišnje!

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge izjavio je da bi bavarski klub zaradio puno više od televizijskih prava da može sam pregovarati o njihovoj prodaji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kad bi sami mogli pregovarati o prodaji tv prava zaradili bi 200 milijuna eura po sezoni", kazao je Rummenigge za njemačke medije. To je 126 milijuna više negoli će Bayern zaraditi u predstojećoj sezoni, za koju će dobiti 74 milijuna eura.

No, u tom slučaju prihod manjih klubova od prodaje tv prava bio bi znatno manji negoli je sada. Rummenigge predlaže da se taj problem riješi tako da veći klubovi osnuju fond solidarnosti u koji bi izdvajali novac kojeg su zaradili od tv prava.

Njemačka Bundesliga i engleska Premier liga kolektivno pregovaraju o prodaji tv prava. Bundesliga će po aktulanom ugovoru, koji vrijedi do ljeta 2017., zaraditi 2,5 milijarde eura, dok je početkom ove godine Premier liga potpisala novi trogodišnji ugovor vrijedan sedam milijardi eura.

Rummeniggeov prijedlog sličan je onome što je na snazi u Španjolskoj, gdje dva najveća kluba, Real Madrid i Barcelona, sami pregovaraju o tv pravima. Tako su Real i Barca protekle sezone zaradili po 140 milijuna eura svaki, dok je Valencia uprihodila 48 milijuna, a Atletico Madrid 42 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider