Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pep se već vratio

Ancelotti s mladim Hrvatom u prvih 11 Bayerna pobijedio Guardiolin City!

U Munchenu su prijateljsku utakmicu odigrali Bayern i Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije dugo trebalo bivšem treneru Bavaraca Pepu Guardioli da se vrati na stadion koji mu je bio dom posljednje tri sezone. Stigao je sa svojim novim klubom Manchester Cityjem i izgubio od Bayerna u prijateljskom susretu 1:0.

Nije to bila neka provjera uoči nove sezone jer obje su momčadi zaigrale u 'šarenom' sastavu, naročito gosti iz Engleske koji su imali većinu U-19 igrača u sastavu. Ancelotti je imao više zvijezda na raspolaganju pa su za Bayern zaigrali Alaba, Lahm, Xabi Alonso, Ribery, Javi Martinez, Bernat, Rafinha te mladi njemački Hrvat Fabian Benko koji bi u budućnosti mogao obući dres hrvatske reprezentacije.

Guardiola je na rosteru imao puno slabiji sastav s Fernandom, Fernandinhom i Navasom od nekih standardnijih prvotimaca u prvih 11, a kasnije su ušli i Yaya Toure, Delph, Bony i nešto manje poznatiji nogometaši.

Bayern je slavio pogotkom Erdala Ozturka u 76. minuti, igrača turskog porijekla koji je zamijenio Davida Alabu.

Bilo je primjetno kako je Guardiola već ugradio dio svoje filozofije u ovu oslabljenu ekipu Cityja u kojoj je bilo dosta igrača koji će vjerojatno ove sezone završiti na posudbama ili u mladoj momčadi. Gosti iz Manchestera su igrali presing i imali loptu u nogama, čak i više od domaćina, ali slavio je domaćin minimalnom prednošću.

Guardiola i Ancelotti su se srdačno pozdravili uoči utakmice, a katalonski je trener za vrijeme utakmice dijelio autograme domaćim navijačima. I dok Bavarci već imaju čudesan roster, City će uskoro morati u novi šoping.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider