Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoliko je razloga

Bomba iz Katalonije: 'Barcelona želi prodati Lionela Messija'

Budućnost Lionela Messija u Barceloni postala je glavna tema rasprave otkako je Argentinac za novine Ole izjavio da nije siguran što budućnost donosi, odnosno gdje bi u budućnosti mogao igrati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska radijska postaja Cope, inače vrlo pouzdani izvor za nogometne vijesti i transfere, otišla je toliko daleko da je objavila vijest da uprava katalonskog kluba Barcelone ŽELI prodati Lionela Messija onome tko ponudi najviše novaca.

Chelsea, te Manchester United i njegov gradski suparnik City pažljivo prate situaciju na Camp Nou i u svakom trenutku su spremni krenuti u akciju. Sva tri kluba spremna su platiti 200 milijuna eura odštete, te Messiju ponuditi oko 300.000 eura tjedne plaće. Britanski mediji nagađaju kako je City u laganoj prednosti jer su izvršni direktor Ferran Soriano i sportski direktor Txiki Begiristain radili u Barceloni i u dobrim su odnosima s Messijem.

"Barcelona je trebala prodati Messija onog trenutka kada je kupila Neymara. Messi sada igra pod neviđenim pritiskom. Svako tko dođe na stadion želi vidjeti čuda, a to nije relani i normalno", smatra legendarni Nizozemac Johan Cruyff.

Dio španjolskih medija navodi kako Messi razmišlja o odlasku iz Barcelone nezadovoljan tretmanom koji ima u klubu. I dok su ga bivši predsjednik Joan Laporta i trener Pepe Guardiola držali kao 'kap vode na dlanu', kod sadašnjeg vodstva nema takav tretman.

Zasmetale su ga nedavne riječi dopredsjednika kluba Javiera Fausa koji je izjavio kako "Barcelona nema namjeru financijski popravljati njegov sadašnji ugovor". Istovremeno čelnici kluba su poboljšali ugovor kojeg ima Neymar. Messijev odgovor je bio žestok.

"Gospodin Faus je osoba koja ne zna ništa o nogometu i želi upravljati Barcelonom kao da je neka tvrtka. Barcelona zaslužuje da ju vode i predstavljaju vrhunski menadžeri i ljudi, a Faus nije nijedno od toga. Niti jednog trenutka nisam tražio poboljšanje ugovora," poručio je Messi.

'Krtice' s Camp Noua otkrivaju kako u klubu traje 'rat frakcija'. Dio sadašnjeg vodstva smatra kako bi se veliki dio obnove stadiona Camp Nou mogao financirati prodajom jednog igrača. Messija, naravno.

Argentinski izbornik i bivši Messijev trener u Barceloni Gerardo Martino smatra kako Messi neće napustiti Barcelonu. Premda...

"Kada pogledate njegovu povezanost s Barcelonom, teško je vjerovati u prekid suradnje. Premda, kada vidite što mu se sve nudi, odnosno u koliko bi se velikih momčadi uklopio, onda to izgleda moguće", izjavio je Martino. .

Messi je nezadovoljan i medijskim tretmanom u Kataloniji, jer se u posljednje vrijeme puno piše o njegovoj slaboj formi i predanosti klubu. Cope prenosi da bi klub želio prodati argentinskog genijalca u 2016. godini, netom prije predsjedničkih izbora u Barceloni.

Messijev otac je u srijedu izjavio da njegov sin voli Barcelonu, ali i da bi razmotrili ponudu kada bi ista došla na njihovu adresu.

Teško je zamisliti da izdanak La Masije i već sada legenda kluba napusti isti prije završetka karijere. Izjave Messijevih možda su samo podloga za iznuđivanje novog, poboljšanog ugovora. A možda se ponajbolji nogometaš svijeta jednostavno zasitio Barcelone i osjeća da je vrijeme da potraži novi izazov u svojoj karijeri...

Messi je u Barcelonu stigao prije 14 godina i u 437 nastupa zabio je 364 golov uz 142 asistencije. Ukupno je u Barcinom dresu osvojio 21 trofej.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider