Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
raketa asistirao

O ovome će se još pričati: Barcelona slavila uz dozu sudačke pomoći

Barcelona je povela, Valencia preokrenula, a onda je uslijedio dramatičan finiš utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ludu utakmicu odigrali su Valencia i Barcelona u sklopu 9. kola španjolske Primere. Obje su se momčadi izmjenile u vodstvu, no u konačnici je katalonski sastav, uz veliku pomoć suca, osvojio sva tri boda.

Katastrofalni sudac

Barcelona je slavila s 3:2 pogotkom Lea Messija u trećoj minuti sudačke nadoknade. Jedanaesterac uopće nije bio upitan, ali je njemu prethodio nedosuđeni jedanaesterac za Valenciju te nepokazani crveni karton za Sergija Busquetsa.

Prvi detalj koji je promaknuo glavnom sucu Undianu Mallencu je zaleđe Luisa Suareza kod prvog pogotka Messija kojem je asistirao Rakitić. Nakon toga je Umtiti oborio Rodriga u svom šesnaestercu, no Mallenco nije ništa vidio. I posljednja velika pogreška suca dogodila se u samoj završnici prvog dijela kada je Busquets povlačio za dres Pareja, no Mallecno je još jednom ostao nijem.

Tri promjene vodstva, boca na glavi Neymara

Barcelona je povela u 22. minuti pogotkom Messija, domaći su početkom drugog poluvremena uspjeli preokrenuti golovima Munira El Haddadija u 52. i Rodriga u 56. minuti da bi na 2-2 poravnao Luis Suarez u 62.

Rezultat se nije mijenjao do sudačke nadoknade kada je Suarez srušen u kaznenom prostoru domaćih, a Messi uspio s bijele točke osigurati tri boda gostima. Alves je pogodio stranu, ali je udarac bio jako precizan.

Pri proslavi pogotka s tribine je doletjela plastična boca koja je pogodila Neymara u glavu. Messi je nakon toga poludio i svašta izrekao domaćim navijačima.

Barcelona sada ima 19 bodova, jedan više uz utakmicu više od madridskih Atletica i Reala, koji će svoje utakmice 9. kola igrati u nedjelju, dok je Valencia 15. s devet bodova.

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić ušao je u igru nakon svega 13 minuta kada je travnjak zbog čini se teške ozljede koljena morao napustiti Andres Iniesta, a nakon njegovog udarca glavom u 62. minuti domaći vratar Alves uspio je samo odbiti loptu do Suareza koji je pogodio za 2-2.

U prvoj utakmici subotnjeg programa u Primeri Espanyol i Eibar su igrali 3-3 iako su gosti na poluvremenu vodili sa 3-0.

U nedjelju će se igrati najzanimljiviji dvoboji kola, Atletico će gostovati kod Seville, dok Real igra na svom terenu protiv Athletica iz Bilbaoa.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider