Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Našli pojačanje, ali..

Enrique gubi živce: Ovo bi Barcu moglo jako skupo stajati!

Barcelona traži novo pojačanje na desnom boku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Desni bek Barcelone Aleix Vidal teško se ozlijedio na gostovanju u prošlom kolu Primere kod Alavesa. Prema prvim procjenama izbivat će s terena najmanje pet mjeseci, što prema pravilima UEFA-e otvara mogućnost Barceloni da dovede zamjenu, bez obzira što je prijelazni rok zaključen.

Pravila kažu da Barca može dovesti novog igrača iz domaće lige ili nekog slobodnog igrača iz inozemstva. Znači, mogućnost dolaska Darija Srne, koji je zimus bio u ozbiljnim kombinacijama, ne dolazi u obzir, jer je bivši kapetan hrvatske reprezentacija pod ugovorom sa Šahtarom.

Na press-konferenciji uoči okršaja PSG-om u osmini finala Lige prvaka trener Barcelone Luis Enrique najavio je da bi katalonski klub mogao dovesti pojačanje na desnom boku, gdje Barcelona ima velikih problema od odlaska Danija Alvesa u Juventus.

„Ništa nije isključeno, razmatramo razne mogućnosti, tražimo tko bi nam odgovarao“, kazao je Enrique.

Barca traži desnog beka

Taj potencijalni novi igrač imao bi pravo nastupa u domaćim natjecanjima, ali ne i u Ligi prvaka. Barcelona traži igrača koji ne bi bio preskup i koji bi se lako mogao prilagoditi španjolskoj ligi.

Španjolski mediji spekuliraju kako Enrique predlaže upravi kluba Jonnyja Castra, 22-godišnjeg beka Celte koji može igrati na obje bočne strane. Enrique odlično poznaje Castra jer ga je trenirao dok je vodio Celtu.
Čini se kako taj transfer malo vjerojatan. Odnosi između Barcelone i Celte narušeni su nakon dugačkih i neuspjelih pregovora oko transfera Nolita. Celta je tražila 18 milijuna eura, a Barca je željela da Nolito dođe na posudbu pa da sljedeće godine odluči hoće li otkupiti njegov ugovor. Čelnici kluba iz Viga nisu na to pristao i prodali su Nolita Manchester Cityju.

Vidal ionako nije bio u prvo planu kod Enriquea. Njih dvojica došli su u sukob i Enrique ga gotovo uopće nije koristio u jesenskom dijelu sezone. Vidal se zainatio i nije želio zimus napustiti Camp Nou, što je Barcelona željela kako bi je financijski rasteretio i na taj način omogućio pronalaženje novog igrača. Jednim dijelom zbog toga su i propali pregovori sa Srnom.

Enriqe polako gubi živce

U međuvremenu su se poboljšali odnosi između Enriqua i Vidala, najvjerojatnije je Enrique popustio pod pritiskom čelnika kluba, pa ga je počeo češće koristiti. No, stigla je ozljeda protiv Alavesa i za Vidala je sezona završena.

Enriqe polako gubi živce, nije mu jasno kako Barca nema novca, ali i dalje će morati desni bok pokrivati s igračima koje ima na raspolaganju. To je jesenas najčešće radio sa Sergijom Robertom, a u  kombinacijama je i Mascherano, pa čak i Rafinha i Denis Suarez. Jasno je da nabrojanim igračima to nisu prirodne pozicije, ali Enrique mora "kemijati".

Nekoliko puta ove sezone vidjelo se da Barcelona ima puno problema s desnim bokom, na tom dijelu terena bolji suparnici su je dosta lako probijali. Vidjet ćemo hoće li je nedostatak kvalitetnog desnog beka skupo stajati već protiv PSG-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider