Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne popuštaju

Poruke s Camp Noua za Srnu: ''Dođi u Barcelonu, nećeš pogriješiti''

Darijo Srna glavna je priča zimskog prijelaznog roka u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski kapetan Darijo Srna u Šahtaru je proveo više od 13 godina. Kad su svi već mislili kako će tamo ostati do kraja karijere javila se prošle godine ni više ni manje nego velika Barcelona. Čim je Luis Enrique već ovog ljeta shvatio da Aleix Vidal nije i ne može biti nasljednik Danija Alvesa krenula je potraga za drugim rješenjem.

No u isto je vrijeme krenula potraga za planom B, iskusnim desnom beku koji će uskočiti do kraja sezone ili dok se ne nađe trajno rješenje za tu bolnu poziciju Enriqueove momčadi. Među kandidatima se odmah pojavilo ime Darija Srne, koji je s 34 godine odigrao odličan Euro i pokazao kako još nije za penziju.

Do kraja godine plan B za zimu se pretvorio u realniju opciju za Barcu, a Srna je ostao jedini kandidat. Krenuli su pregovori, koketiranja i gotovo svakodnevna pisanja katalonskih medija o hrvatskom braniču. Zapelo je na uvjetima jer Darijo nije htio popunjavati rupu do ljeta, a onda biti odbačen. Htio je ostati i sljedeću sezonu na Camp Nouu.

Stručni stožer na čelu s Luis Enriqueom ne bi imao ništa protiv, no oni koji brinu o budžetu su imali drugo mišljenje. Dati neku veliku plaću igraču koji nakon ljeta više neće biti u prvom planu nije im prihvatljivo, naročito ako znamo da su bogate plaće Barcinih zvijezda pojele većinu proračuna. Podsjetimo, Barca je navodno već sve dogovorila s novim pojačanjem za ljetni prijelazni rok.

Srni se do ljeta nudi manja plaća koju će još više pojesti španjolski porez nego onaj ukrajinski. Vabe ga nečim drugim, igranju u Barceloni s najvećim zvijezdama svjetskog nogometa. Mundo Deportivo, list iz Barcelone blizak istoimenom klubu, tvrdi kako su Hrvatu od stručnog stožera stigle sljedeće poruke:

''Dođi, nemoj oklijevati. Igranje za Barcelonu zlatna je prilika. Ne možeš pogriješiti.''

Katalonski sportski list podsjeća kako je Srna sa Šahtarom osvojio Europa ligu, a s Barcelonom ove sezone može uzeti Ligu prvaka. To je u biti najbolja ponuda koju mu mogu poslati jer na neku veću plaću neće moći računati. Odluka je na bivšem kapetanu Vatrenih, pišu mediji u Barceloni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider