Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
visok i brz

Barca pronašla rješenje za svoj najveći problem: Dogovoreno prvo pojačanje!

Dnevni list Sport donosi ekskluzivnu informaciju kako je Barcelona dogovorila novo pojačanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka je pala, ali i dogovor. Barem tako tvrdi katalonski Sport, list vrlo blizak Barci. Nogometaš Valencije Joao Cancelo od ljeta postaje novi igrač Barcelone, dogovoreno je s igračem i njegovim menadžerom Jorgeom Mendesom.

Završila je tako potraga za desnim bekom koja traje već mjesecima, a jedna od meta bio je baš Cancelo. Otkad je Luis Enrique shvatio kako je kupovina Aleixa Vidala iz Seville bila pogreška te kako on ne može biti zamjena za Danija Alvesa, klub je krenuo u skoro pa bjesomučnu potragu za novim dugotrajnim rješenjem za mjesto desnog bočnog braniča. Krpao je tu poziciju Sergi Roberto, no on je vezni igrač, nikako branič iako je prošle sezone znao dobro odigrati tu poziciju što je možda i zavaralo ljude u klubu.

Barcelona je tražila privremeno rješenje, a jedan od glavnih kandidata bio je bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna . No on je prema nekim izvorima tražio da potpiše na godinu i pol dana kako se ne bi dogodilo odbacivanje već na ljeto. I dalje oko toga ''mozgaju'' na Camp Nou, no ne žele se na tako nešto obavezati s obzirom na racionalizaciju troškova koja ih neminovno očekuje.

Upravo zbog toga 22-godišnji Joao Cancelo stiže tek na ljeto kada klub opet može uložiti neki veći novac u pojačanja. Portugalac neće biti jeftin i potpisat će ugovor na pet sezona, piše Sport. Branič Valencije želi pomoći svome klubu te je navodno i on inzistirao da ostane do ljeta ne bojeći se za moguće ponude, prvenstveno Bayerna i Chelseaja, koji bi se mogli javiti Valenciji već početkom godine.

No čini se da je sve dogovoreno i Barca ima prvo ljetno pojačanje. Nastavak je to dobrih odnosa Barcina sportskog direktora Roberta Fernandeza s klubom milijardera Petera Lima. S Mestalle su na Camp Nou u posljednje vrijeme stigla čak četiri igrača: Alcacer, Andre Gomes, Mathieu i Jordi Alba, pa je tako Valencia uz Sevillu najčešći šoping centar Katalonaca.

Cancelo, bivši igrač Benfice je nedavno debitirao za Portugal i već je postigao tri pogotka. Nije bio član zlatne generacije iz Francuske što samo govori koliko talenta imaju Portugalci. Prilično je visok (182 cm) za bočnog igrača, ali je i dosta brz. Njegov sunarodnjak Andre Gomes zasad se nije pokazao kao veliko pojačanje, ali navijači Barcelone se nadaju kako bi Cancelo nakon ljeta napokon trebao riješiti problem desnog beka.

Znači li to da je Barca odustala od privremenog iskusnog rješenja koje bi zauzelo tu poziciju do ljeta i hoće li tu ulogu prihvatiti Darijo Srna, saznat ćemo u narednim tjednima prijelaznog roka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider