Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suarez donio pobjedu

VIDEO: Barcelona pobijedila u El Clasicu, stao Modrić stao i Real!

Barcelona je slavila protiv Reala na Camp Nouu i pobjegla najvećem rivalu na četiri boda razlike.

Pred 99 tisuća gledatelja na Camp Nouu, Barcelona je s 2:1 pobijedila Real. U izravnom okršaju najvećih rivala i glavnih konkurenata za naslov, Barca je Realu pobjedom pobjegla na četiri boda razlike.

Mascherano: Luda utakmica; Ancelotti: Ne, prvenstvo nije gotovo!

Zanimljivosti El Clasica: Barca nikad kao 2015. godine

Pogledajte sramotnu glumu igrača Barce nakon prekršaja nad Ronaldom

Pogotke su za Barcelonu postigli Jeremy Matthieu (19) i Luis Suarez (56), dok je strijelac za Real bio Cristiano Ronaldo (31). El Clasico je opravdao očekivanja, a važnu ulogu su imali i dvojica hrvatskih igrača - Ivan Rakitić je igrao do 76. minute za Barcu, a Luka Modrić do 88. minute za Real.

Real bolji u prvom dijelu, Barca u drugom

Barca je došla do velike pobjede, iako je bolje šanse u prvih 45 minuta imao Real. Madriđani su 50 minuta bili bolja momčad, no sve se okrenulo nakon pogotka Suareza. Do tada je vezni red gostiju predvođenom Modrićem odlično diktirao tempo, a kada je stao Modrić stao je i Real. Ni Ronaldo se nije istaknuo u drugom dijelu iako je bio odličan u prvih 45 minuta.

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 12. minuti kada je Benzema pronašao Ronalda, a Portugalac s dva metra pogađa gredu, a u nastavku akcije Isco puca tik pored vrata Barcelone. U 19. minuti Barcelona vodi - Messi je iz slobodnog udarca nabacio, a Francuz Matthieu u naletu glavom pogodio mrežu. U 30. minuti u velikoj šansi se našao Neymar, ali se nije snašao i praktički je dodao loptu Casillasu, da bi u protuakciji Real izjednačio.

Loptu je povukao Modrić, dodao do Benzeme koji sjajno petom ostavlja loptu za Ronalda koji s osam metara lako pogađa mrežu. U 43. Ronaldo snažno puca pod gredu s 20 metara, Bravo uspijeva odbiti u korner, a potom nakon udarca s kuta Bale promašuje još jedan zicer.

Je li Barcelona pobjedom u El Clasicu stigla na korak do naslova?

Ukupno glasova:

Stao vezni red Reala, Barca mogla slaviti i uvjerljivije

Drugo poluvrijeme započelo je šansom Benzeme čiji šut iz blizine brani Bravo, da bi u 56. minuti Barca opet povela. Mascherano je sa svoje polovice poslao dugu loptu prema Suarezu, Urugvajac je primiruje i šalje pored istrčalog Casillasa. Neymar je potom u dvije situacije bio vrlo sebičan i akcije je završio slabim šutevima umjesto dodavanjima za Suareza, a u 73. minuti udarac Messija prošao je vrlo blizu vratnice. U 78. minuti puca Benzema, a Bravo čudesno brani, a u 86. minuti Jordi Alba je bio sam ispred Casillasa, koji mu je obranio šut, kao i šut Messija dvije minute kasnije.

BARCELONA - REAL MADRID 2-1

Gledatelja: 99.000

Strijelci: 1-0 Matthieu (19), 1-1 Ronaldo (31), 2-1 Suarez (56).

BARCELONA: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba - RAKITIĆ (Busqets, 76), Mascherano, Iniesta (Xavi, 80)- Messi, Suarez, Neymar (Rafinha, 85).

REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Pepe (Varane, 72), Ramos, Marcelo - Kroos, MODRIĆ (Luvcas, 88), Isco (Jesse, 80)- Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider