Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki preokret

VIDEO Real Madrid s desetoricom šokirao Barcu i prekinuo čudesan niz

Real Madrid slavio je na Nou Campu protiv Barcelone s 2:1...

Nogometaši Real Madrida slavili su u sklopu 31. kola španjolske Primere na najtežem mogućem gostovanju kod Barcelone s 2:1. Iako su Katalonci poveli u 56. minuti, Real je pogocima Karima Benzeme i Cristiana Ronalda preokrenuo rezultat. Drugi pogodak 'kraljevi' su zabili nakon što su ostali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Sergija Ramosa.

Prva je ovo pobjeda Reala u Barceloni nakon travnja 2012. godine, a tada je pobjednički pogodak također zabio Ronaldo, kojem je to bio 16. pogodak u susretima 'el clasica'.  Istovremeno je prekinut i domaći niz Barcelone od 39 domaćih utakmica bez poraza u svim natjecanjima.

Niz od 43 utakmice bez poraza koji je u sezoni 2011/2012 ostvario Juventus i dalje ostaje najdulji ikada u povijesti pet najjačih liga Europe.

Treba priznati da je Real sasvim zasluženo stigao do pobjede. Iako je Barcelona bolje otvorila utakmicu i imala izglednije prilike u prvom poluvremenu, u posljednjih pola sata Real je katalonskom sastavu mogao zabiti tri, četiri pogotka.

Prvu priliku na utakmici imala je Barca u 10. minuti, ali Luis Suarez ju je upropastio nakon što je promašio cijelu loptu pred golom. Treba reći da do te situacije nije trebalo ni doći, jer je Urugvajac bio u evidentnom zaleđu.

Devet minuta kasnije Rakitić je pokušao sa vrha kaznenog prostora, lopta je išla prema kutu, ali vratar Navas uspio je sačuvati mrežu.

Nakon toga je Messi jurnuo prema šesnaestercu na čijem ga je rubu zaustavio Sergio Ramos. Tribine, Luis Enrique i svi igrači tražili su jedanaesterac i drugi žuti karton već tada za Ramosa no nisu dobili ništa od navedenog. Messi je pokušao iznuditi prekršaj, a i da je uspio bio bi na rubu kaznenog prostora, odnosno ne bi trebao biti jedanaesterac.

Najbolju priliku za Real u prvom poluvremenu imao je Benzema u 43. minuti. Carvajal je dobro ubacio, a Benzema sa osam metara iz voleja je pogodio 20. red tribina.

Barca opet prva prijeti u nastavku, u 55. minuti Lionel Messi je pokušao lobati vratara Reala, ali Navas odlično reagira. Ipak, u 56. minuti Rakitić je izveo korner, a Gerard Piqué glavom pogađa za vodstvo Barcelone 1-0.

Real je vrlo brzo poravnao, u 62. minuti Karim Benzema odličnim volejem pogađa za 1-1. Akciju su zakuhali Modrić i Marcelo.

Real je nakon toga sve opasniji, pa u 82. minuti Cristiano Ronaldo pogađa vratnicu, a netom prije je čak i poništen pogodak koji je zabio Gareth Bale zbog navodnog prekršaja. U usporenoj snimci se jasno vidi da je Velšanin skočio prije Albe i da u toj situaciji nije skrivio prekršaj.

Minutu kasnije Real ostaje sa igračem manje, jer je stoper Sergio Ramos dobio drugi žuti karton. Očekivalo se da će Barcelona sakriti loptu, a Real se povući, no onda je uslijedio šok. U 85. minuti Cristiano Ronaldo na asistenciju Garetha Balea pogađa za pobjedu Reala 2-1.

Ronaldo je na taj način začepio usta kritičarima koji ga već jedno dulje vrijeme prozivaju da nikada ništa ne napravi u velikim utakmicama. Iako ovaj pogodak i pobjeda neće donijeti naslov prvaka Realu, Ronaldo je konačno presudio najvećem rivalu. Pogodak je ujedno i odgovor madridskim nezadovoljnim navijačima koji su ga izostavili iz idealne kombinirane momčadi Reala i Barce.

Rakitić je za Barcu igrao do 74. minute, a Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić ostao u Madridu.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider